Εκπαιδευτήρια «Παλλάδιο»-Δημοτικό

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

10.5.2022

Οι μαθητές της Στ' τάξης, με αφορμή το ντοκιμαντέρ "Plastic Ocean", έκαναν έρευνα για τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε σήμερα. Ανακάλυψαν πως δεν ανακυκλώνονται όλες οι πλαστικές συσκευασίες και γι' αυτό πρέπει να περιορίσουμε τη χρήση τους. Στη συνέχεια, σχεδίασαν αφίσες για να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας.

23.1.2022

Tα μέλη της περιβαλλοντικής επιτροπής του σχολείου μας ετοίμασαν μια μακέτα που αναπαριστά ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης, το οποίο θα αξιοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στις τάξεις τους. 

23.1.2022

Στο σχολείο μας έφτασαν οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης. Η περιβαλλοντική επιτροπή του σχολείου μας που συμμετέχει στο πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία ετοίμασε και έδειξε σε όλα τα τμήματα μια παρουσίαση με θέμα την Ανακύκλωση. Αναλυτικότερα, σχολιάσαμε την ετυμολογία της λέξης, τα υλικά που μπορούμε να ανακυκλώσουμε, καθώς και τη διαδικασία που ακολουθείται, από τη στιγμή που θα πετάξουμε το υλικό στον μπλε κάδο μέχρι και τη στιγμή που θα φτάσει ξανά στα χέρια μας. Στο τέλος της παρουσίασης, όλα τα παιδιά μαζί διάβασαν το ποίημα της ανακύκλωσης που δημιουργήσαμε.

23.1.2022

Οι μαθητές της Ε Δημοτικού επισκέφτηκαν την περιοχή του Τατοϊου που φέτος το καλοκαίρι καταστράφηκε από τις φωτιές. Ύστερα από μια συζήτηση που είχαν κάνει με τις δασκάλες τους για τις φυσικές καταστροφές, αποφάσισαν να γυρίσουν ένα ολιγόλεπτο σποτ με θέμα τη πρόληψη και τη προστασία από δασικές πυρκαγιές.

23.1.2022

Ολοκληρώνοντας το πρώτο, και το σημαντικότερο, βήμα του προγράμματος 'Περιβαλλοντικά Σχολεία', δημιουργήσαμε την περιβαλλοντική ομάδα του σχολεία μας. Η ομάδα μας αποτελείται από μαθητές/τριες  της Γ', Δ'. Ε' και Στ' Δημοτικού και δύο εκπαιδευτικούς της Β' και Ε' Δημοτικού.

Στη πρώτη μας συνάντηση με τα παιδιά, συζητήσαμε τους στόχους του προγράμματος και τα θέματα με τα οποία θα θέλαμε να ασχοληθούμε. 

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ έχουμε ως όραμα ένα σύγχρονο, ανθρώπινο σχολείο με σημείο αναφοράς το παιδί. 

Στην εκπαιδευτική μας φιλοσοφία, τo παιδί δεν είναι αποδέκτης πληροφοριών, αλλά κατασκευάζει τη γνώση δυναμικά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, ερευνώντας, δοκιμάζοντας ιδέες, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους συμμαθητές του, προσπαθώντας να τεκμηριώσει την άποψή του.

Διεύθυνση: 
28ης Οκτωβρίου 11, Χέρωμα, Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
16672 Αθήνα