ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

12.4.2024

Σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, η ομάδα μας ξεκίνησε πρωί-πρωί για να ομορφύνει την σχολική αυλή. Πρώτος μας στόχος, το παρτέρι δίπλα στην κεντρική είσοδο του σχολείου!  Mαθητές , μαθήτριες και εκπαιδευτικοί έπιασαν δουλειά, καθάρισαν τα ξερά χόρτα , έσκαψαν και φύτεψαν πολύχρωμα λουλούδια. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τη δράση μας στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

10.4.2024

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ-Ο οικοκώδικας της ομάδας μας

Αφού ενημερωθήκαμε για τις ανάγκες του σχολείου μας, αναζητήσαμε συνεργάτες και συνάψαμε συνεργασίες, προχωρήσαμε στην υιοθέτηση του οικοκώδικα που θα διέπει τις δράσεις μας:

 

8.4.2024

Την Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς-υπεύθυνους του προγράμματος τοποθέτησαν κάδους ανακύκλωσης με ειδική σήμανση ως προς τη χρήση τους σε εσωτερικούς χώρους του σχολείου ώστε να γίνεται σωστά η διαχείριση των απορριμμάτων συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στο να διατηρούμε το σχολείο μας καθαρό!

8.4.2024

Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η πιο σημαντική κατά τη γνώμη μας δράση : μαθητές, εκπαιδευτικοί και συνεργείο του Δήμου Μακρακώμης με την ενεργό συμμετοχή του Προέδρου της σχολικής επιτροπής προχώρησαν στην απόρριψη παλαιού εξοπλισμού της σχολικής μονάδας για ανακύκλωση και στην καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών.

8.4.2024

Αφού ενημερώσαμε όλους όσους θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να μας συνδράμουν στην προσπάθειά μας να γίνουμε πιο «πράσινο» σχολείο, αποφασίσαμε να διερευνήσουμε τις ανάγκες μας και φτιάξαμε ερωτηματολόγιο το οποίο δόθηκε στους συμμαθητές μας με σκοπό τον εντοπισμό των προβλημάτων που υπάρχουν στο σχολείο μας (παλαιός εξοπλισμός που μας στερεί χώρους , σκουπίδια προς ανακύκλωση, αντικείμενα προς επιδιόρθωση, συντήρηση και ανανέωση χώρων, φροντίδα της αυλής κ.ά.). Τα ευρήματα ήταν όντως εντυπωσιακά κι έτσι προχωρήσαμε παρακάτω, καταστρώνοντας το σχέδιο δράσης μας!

4.1.2024

Αφού ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα, θα θέλαμε κι εμείς με τη σειρά μας να μοιραστούμε τις δράσεις μας μέχρι και σήμερα. Στις 15 Νοεμβρίου 2023 , αφού ενημερωθήκαμε από τη Διευθύντρια για το πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» προχωρήσαμε στη σύσταση της περιβαλλοντικής επιτροπής του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές/τριες, τη διευθύντρια, και το βοηθητικό προσωπικό αρχικά, και προχωρήσαμε σε περαιτέρω προγραμματισμό για την εμπλοκή και άλλων.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Το Γενικό Λύκειο Μακρακώμης βρίσκεται  στη νότια περιοχή της πόλης της Μακρακώμης κοντά στην  πεδιάδα του Σπερχειού  ποταμού, έχει θέα το Βελούχι και περιστοιχίζεται από καταπράσινους λόφους. Συγκεντρώνει  δε μαθητές  από  την  πόλη της Μακρακώμης και  τα  γύρω χωριά,  από  τον  Τυμφρηστό έως και το  Παλιούρι  Φθιώτιδας. Κατά  το σχολικό  έτος 2023-24 φοιτούν στο σχολείο μας 58 μαθητές και υπηρετούν 14 καθηγητές.

Διεύθυνση: 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ 25
35011 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ