ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης  για το περιβάλλον οι μαθητές των Δ΄  και Ε΄ τάξεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας υλοποίησαν μια σειρά δραστηριοτήτων σχετικών με την αειφόρο ανάπτυξη και συγκεκριμένα για τα απορρίμματα.

    Οι μαθητές ζωγράφισαν αφίσες με μηνύματα  τις οποίες τοποθέτησαν σε κάδους της γειτονιάς  για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και συλλέξανε ανακυκλώσιμα υλικά από την ανακύκλωση του σχολείου (αλουμίνιο , λευκοσίδηρος , πλαστικό , χαρτί) ώστε να κατασκευάσουν τα δικά τους έργα τέχνης.

    Ξεχωριστή θέση είχε η κατασκευή του κομποστοποιητή όπου τα παιδιά έριχναν σε αυτόν διάφορα οργανικά υλικά από τη φλούδα του φρούτου που έτρωγαν στο διάλλειμα μέχρι  τα  φύλλα που υπήρχαν κάτω από τα δέντρα για την παραγωγή φυσικού λιπάσματος προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί στο λαχανόκηπο του σχολείου.

    Τέλος τα δυο τμήματα της Δ΄ τάξης ανέλαβαν να καθαρίσουν τον ελαιώνα του Σχολείου  ενώ τα αντίστοιχα τμήματα της Ε΄  το Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας. Στη συνέχεια έγινε η καταγραφή των υλικών απορριμμάτων , η ζύγισή τους , η εξαγωγή συμπερασμάτων (πόσα κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο κτλ) και η τοποθέτησή τους στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης.

 

 

Συγγραφέας: 
18ο Δημοτικό Σχ...