Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ, 18/10/2024 - 10:40

Με το φετινό μας πρόγραμμα θα ταξιδέψουμε σε διάφορες χώρες του πλανήτη μας, θα γνωρίσουμε διατροφικές συνήθειες άλλων λαών, θα αφουγκραστούμε διάφορα οικολογικά προβλήματα και θα προτείνουμε πιθανές λύσεις τους. Επίσης, θα γνωρίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών και μέσα από δράσεις ανακύκλωσης θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 18/10/2024 - 10:40

Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί, για τρίτη φορά, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνέχισαν την προσπάθειά τους και αυτήν τη σχολική χρονιά, για ένα πιο όμορφο και ευχάριστο προαύλιο.  Η δράση αυτή, στα πλαίσια του θέματος "Σχολική αυλή" που επιλέξαμε την περσινή σχολική χρονιά, συνεχίζεται και φέτος με πρωτοβουλία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Έτσι, λοιπόν, στη δυτική πλευρά της σχολικής αυλής ζωγραφίστηκαν στο δάπεδο μία τρίλιζα και ένα παιχνίδι αλμάτων. Παιχνίδια  που προσφέρουν χαρά, πρόκληση, ανταγωνισμό, αλλά και ευκαιρία για  συνεργασία, σκέψη και κοινωνικοποίηση.

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Βενετσάνου Ιωάννα, 18/10/2024 - 10:39

🥞🍇Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής σήμερα και με μότο μας «Η καλή μέρα από ένα καλό πρωινό φαίνεται» στρωθήκαμε στην δουλειά…🥞🍎

Νηπιαγωγείο Περδίκκα Εορδαίας, 18/10/2024 - 10:40

Με αφορμή μια Κολοκυθιά  που φυτέψαμε την περσινή χρονιά στο σχολείο μας προσπαθήσαμε μαζί με τα παιδιά να κατανοήσουμε τον Κύκλο Ζωής των Φυτών. Οι κόποι και η συστηματική δουλειά  (φύτεμα, σκάλισμα, πότισμα ) που έγινε την περσινή χρονιά, φέτος είχε αποτελέσματα.  Τα παιδιά κάθε μέρα παρατηρούν την ανάπτυξη του φυτού, μαθαίνουν για  την διατροφική αξία αυτού του πολύ θρεπτικού  φθινοπωρινού λαχανικού και κατακτούν  δεξιότητες πολύτιμες για την ανάπτυξή τους.

9o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 18/10/2024 - 10:39

07/10/2024

Στο πλαίσιο υποδοχής δύο εκπαιδευτικών από Σουηδία, διεξήχθη δράση φύτευσης διαφόρων φυτών - βοτάνων στα παρτέρια του "μπαλκονιού" μας. Η ταράτσα μας γέμισε παιδικές φωνές και τα παρτέρια πράσινο και μυρωδιές! Οι περιβαλλοντικές δράσεις βιωματικού χαρακτήρα ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών μας κ χτίζουν την αυριανή κοινωνία ως μια κοινωνία πολιτών με περιβαλλοντικές αξίες κ σεβασμό στη φύση.

1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας, 18/10/2024 - 10:38

Το σχολείο μας, το τρέχον σχολικό έτος, για πρώτη φορά συμμετέχει στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Οικολογικά Σχολεία, επιλέγοντας ως θέμα το ¨Νερό¨. Πρώτο μας βήμα ήταν η σύσταση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη του σχολείου, εκπαιδευτικοί μαθημάτων γενικής παιδείας αλλά και τομέων/ειδικοτήτων, με σκοπό τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών/μαθητριών στο πρόγραμμα, τη διάδοση των ενεργειών και των αποτελεσμάτων, αλλά και την καλύτερη σύνδεση των δραστηριοτήτων με τα προγράμματα σπουδών με διαθεματικό τρόπο.

9o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 18/10/2024 - 10:38

Η αίτηση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ122 που είχε υποβληθεί το 2024 στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα  Erasmus+) αξιολογήθηκε θετικά και εγκρίθηκε η υλοποίηση του σχεδίου μας με τίτλο: “Our Mission for an Inclusive and Eco-Friendly School”.  Πιστεύουμε ότι μέσα από την επιτόπια παρακολούθηση σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων το σχολείο μας θα διευρύνει τους ευρωπαϊκούς του ορίζοντες και θα υλοποιήσουμε το όραμά μας για ένα καινοτόμο σχολείο για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων , 18/10/2024 - 10:38
Καθαρίζουμε το δεύτερο παρτέρι

Οι μαθητές του Στ1 ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν τη δημιουργία του δεύτερου παρτεριού.  Η αυλή μας γίνεται ομορφότερη.

1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου , 18/10/2024 - 10:38

Τη σχολική χρονιά 2024-2025, το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Παιδικής Helmepa. 

1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου , 18/10/2024 - 10:37

Το 1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου, συνεχίζει και τη σχολική χρονιά 2024-2025 ,τη συλλογή καπακιών ,τα οποία στο τέλος της σχολικής χρονιάς παραδίδει σε μέλη του Σωματείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης κατά πλάκας, Χίου,από το οποίο Σωματείο έχει αποδεχθεί τον ειδικό κάδο περισυλλογής τους που βρίσκεται τοποθετημένος στο χώρο του σχολείου. 

Επίσης συνεχίζεται και φέτος η συλλογή μπαταριών στους δύο ειδικούς κάδους της Αφής που βρίσκονται τοποθετημένοι στο χώρο του σχολείου. 

Στον αύλειο χώρο του σχολείου, βρίσκονται οι 4 κάδοι Ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο. 

7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων , 18/10/2024 - 10:35
Παρατηρώντας τα νέα φυτά

Οι μαθητές/τριες του Ε1 επισκέφθηκαν σήμερα τον σχολικό κήπο του Δήμου Αμπελοκήπων. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον Κύριο  Ρίζο για την "κυκλική οικονομία" και τον τρόπο φύτευσης των βολβών. Στη συνέχεια φύτεψαν στο παρτέρι που δημιουργήθηκε από τις παλέτες μεταφοράς των σχολικών   τους  βιβλίων. Ήταν μια όμορφη δραστηριότητα!

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 18/10/2024 - 10:35

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο μαθημάτων γεωπονίας και τεχνολογίας οι μαθητές/μαθήτριες της τάξης Γ λυκείου του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος καθώς και οι μαθητές/μαθήτριες της Α1 , Γ1 και Γ2 Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Φυτώριο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ρόδου συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Πεταλούδων Ρόδου "Καλλιεργώντας ένα νέο μέλλον". Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν οι μαθητές/μαθήτριες να εμπλακούν στις εργασίες φυτώριου , να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το πράσινο .

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 18/10/2024 - 10:35

Οι μαθητές/τριες του τμήματος Γ1 Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν βήμα προς βήμα το δικό τους Baby Shark.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία ο κινητήρας, τότε το shark ξεκινά την κίνηση του ουραίου πτερυγίου του, το οποίο του επιτρέπει τη μετακίνηση του στο βυθό.

Οι μαθητές/-τριες μας διασκέδασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης και είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για την επόμενη υλοποίηση του project που θα τους ανατεθεί.

Υπεύθυνος δράσης: Παναγιώτης Τσιαβός, ΠΕ86 ΕΑΕ

Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου, 15/10/2024 - 09:47

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι η εμβληματική εκστρατεία της Επιτροπής για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και ενθαρρύνει την αλλαγή της συμπεριφοράς των πολιτών, υπέρ της ενεργού κινητικότητας, των δημόσιων μεταφορών και άλλων καθαρών και έξυπνων λύσεων μεταφορών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Τυχερού, συμμετείχαν στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και επέλεξαν βιώσιμους τρόπους για τη μετακίνησή τους προς και από το σχολείο, αξιοποιώντας τα ποδήλατά τους.

 

Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια

Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου, 15/10/2024 - 09:41

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών [26 Σεπτεμβρίου 2024] είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει ως στόχους να προωθήσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε όλες τις ηλικίες, να υπογραμμίσει την αξία της γλωσσικής ποικιλομορφίας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και να ενθαρρύνει τη διαπολιτισμική κατανόηση και τη συνεργασία.

5ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, 15/10/2024 - 09:40

Καθαρίσαμε την αυλή μας από τα φύλλα , τα χόρτα και τα κλαδιά . Με τα υλικά που μαζέψαμε κάναμε ένα ομαδικό κολλάζ

5ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, 15/10/2024 - 09:40

Το καλοκαίρι παρόλο που φροντίζαμε τον κήπο μας οι Νηπιαγωγοί του σχολείου ,ερχόταν όταν λείπαμε πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που είναι δίπλα μας και χωρίς να τους το  ζητήσουμε πότιζαν τα φυτά μας ,κλάδευαν τα δέντρα μας ,και φρόντιζαν την αυλή μας . Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους  

Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών "Κωνσταντίνος Καραμανλής", 14/10/2024 - 14:48
κομποστοποίηση

Οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης, (2023-2024) με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Αθανασοπούλου Μαρία, ανέλαβαν να ενημερώσουν όλα τα παιδιά του σχολείου για την κομποστοποίηση και τι πρέπει να πετάνε στον κομποστοποιητή. Μοίρασαν φυλλάδια στις τάξεις και κάθε μέρα έφερναν από το σπίτι τους «σκουπίδια» δηλαδή υπολείμματα τροφών. 

Γυμνάσιο ΛΤ Κερασοχωρίου, 14/10/2024 - 11:35

Tην Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, γιορτάστηκε η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές του Γ/σιου με Λ.Τ. Κερασοχωρίου συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, υλοποίησαν αθλητικές δράσεις και ομαδικά παιχνίδια με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», αναδεικνύοντας τα οφέλη και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Γυμνάσιο ΛΤ Κερασοχωρίου, 14/10/2024 - 11:35

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κερασοχωρίου από τους μαθητές και την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Παπαθανασίου Ανδρομάχη, μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες που ώθησαν τους μαθητές σε ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας.

Κατά την διάρκεια των δράσεων, οι Β’ και Γ’ τάξεις του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν σε άλλες χώρες» μέσα από εικόνες, ηχητικά αποσπάσματα και άλλο αυθεντικό υλικό και να γνωρίσουν τα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων