Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, Παγκόσμια Ημέρα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

3/12: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, παγκόσμια ημέρα ανθρωπιάς... ευκαιρία να αποδείξουμε ότι παρά την κρίση αξιών που βιώνουμε δεν ξεχνάμε την ανθρωπιά μας και παλεύουμε ενάντια σε κάθε διάκριση!
ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ... Είναι τόσο σημαντικό να μπούμε στη θέση των συνανθρώπων μας γιατί μόνο έτσι θα κατανοήσουμε ότι η ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους.
Τα παραολυμπιακά αθλήματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας αρκετά και είπαμε να προσπαθήσουμε να παίξουμε κι εμείς... και πραγματικά το διασκεδάσαμε!

 Δεν κρατήσαμε όμως την διασκέδαση και την ενσυναίσθηση μόνο για εμάς.... την μοιραστήκαμε όπως πάντα με τους γονείς που τόσο πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Και πετοσφαίριση καθιστοί έπαιξαν και πινγκ πονγκ και Goalball και δεν ήθελαν να φύγουν!!! Αλλά ούτε κι εμείς θέλαμε να φύγουν!
Φυσικά επεκτείναμε τις εμπειρίες και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας με πολλές ακόμα δραστηριότητες, όπως η ενασχόληση με έργα τέχνης ατόμων με αναπηρίες, με τη γραφή Braille και την δημιουργία ενός αμαξίδιου που μπήκε κοντά στον κάδο συλλογής των καπακιών. 
 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI