22 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα νερού

Στις 22 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια ημέρα νερού. Με αφορμή την συγκεκριμένη μέρα, τα παιδιά της Δ’ τάξης, ακροάστηκαν, φαντάστηκαν, ταξίδεψαν, δημιούργησαν και βίωσαν το ταξίδι του νερού. Μέσα από συζητήσεις και βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για την πολυτιμότητα του νερού και την αναγκαιότητα να διατηρούμε καθαρή κάθε πηγή και μορφή νερού στον πλανήτη μας.

Στο μάθημα της μουσικής ταξίδεψαν με τη περιγραφική μουσική του Smetana και το ταξίδι του Μολδάβα. Φαντάστηκαν όμορφα τοπία, πηγές, δάση, βουνά και πεδιάδες και στο τέλος απέδωσαν εικαστικά όλα όσα πίστευαν ότι ήθελε να περιγράψει ο συνθέτης με την μουσική του. Στην συνέχεια, με τις βάσεις που δημιουργήθηκαν πάνω στην περιγραφική μουσική, ακρόασαν  μία σειρά μουσικών έργων με θέμα το νερό τις μορφές και το ταξίδι του.

Η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, συνεχίστηκε με την ακρόαση ορχηστρικών μουσικών έργων από την κλασική εποχή μέχρι τον μουσικό ιμπρεσιονισμό. Οι μαθητές απέδωσαν κινητικά τις εικόνες του νερού που τους δημιούργησαν τα μουσικά έργα χρησιμοποιόντας μαντήλια και υφάσματα μιμούμενοι την ρευστότητα του νερού και το ταξίδι του.

Συγγραφέας: 
ecoseventh