Ανακύκλωση - Για να σώσουμε τη φύση...ανακύκλωση ας αρχίσει...

Στην αρχή τα παιδιά παρακολουθούν ένα βίντεο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α) https://www.youtube.com/watch?v=jUXWKk3JLCU  όπου ο μπλε κάδος εξηγεί ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται. Στη συνέχεια παρακολουθούμε ένα σύντομο βιντεάκι για την ανακύκλωση μπαταριών  https://www.youtube.com/watch?v=NYtjPT7cWXI. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κάδο της εταιρείας Ανακύκλωσης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών ΑΦΗΣ, αφού το σχολείο διαθέτει έναν τέτοιο κάδο.

Στη συνέχεια, έχοντας συγκεντρώσει η νηπιαγωγός διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά στον χώρο της παρεούλας, τα παιδιά καλούνται να ξεχωρίσουν τα υλικά αυτά ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους. Τοποθετούνται 5 στεφάνια στο πάτωμα και σε κάθε στεφάνι τα παιδιά δημιουργούν μια καρτέλα με τη λέξη που περιγράφει το υλικό κατασκευής τους. Τα υλικά χωρίζονται σε Γυαλί, Πλαστικό, Αλουμίνιο, Χαρτί και Μπαταρίες.

Έπειτα σε βάση που απεικονίζει μια πόλη, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία σκουπίδια (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, μπαταρίες και οργανικά σκουπίδια). Τα παιδιά σε ομάδες των δύο ατόμων καλούνται με τη βοήθεια του bee bot να συλλέξουν τα σκουπίδια αυτά και να τα ταξινομήσουν σε τρεις κάδους. Έναν μπλε κάδο για υλικά από πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί και γυαλί, έναν κάδο για τις μπαταρίες και ένα ακόμη για τα οργανικά σκουπίδια.

Συγγραφέας: 
damilakoukat