Η δύναμη στο πιάτο σου...μια εκστρατεία της Act!onaid.

Στη τάξη μας μιλήσαμε για την υγιεινή διατροφή και κατ' επέκταση για το δικαίωμα όλων στο φαγητό, κάτι το οποίο δεν είναι δεδομένο σε κάποιες καταστάσεις όπως είναι η φτώχεια, ο πόλεμος κλπ. Οι σκέψεις και οι ιδέες μας πολλές!

Με αφορμή την Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024, μια μαθητική εκστρατεία της Act!onaid με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για έναν κόσμο πιο βιώσιμο και πιο δίκαιο, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα "Η δύναμη στο πιάτο σου" εστιάζοντας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη-Μηδενική Φτώχεια και στην Μηδενική Πείνα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα πάρουμε μέρος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Αφίσας που διοργανώνεται για πρώτη φορά και έτσι φτιάξαμε ομαδικά την δική μας αφίσα αναδεικνύοντας το ζήτημα της Διατροφικής Δικαιοσύνης.

Η αφίσα χωρίστηκε σε δύο μέρη όπου στο πρώτο μέρος τα παιδιά επέλεξαν να ζωγραφίσουν ένα παιδί όπου σε συνθήκη ευημερίας έχει μια ποικιλία από υγιεινές τροφές στο τραπέζι του σπιτιού του. Για το δεύτερο μέρος τα παιδιά ζωγράφισαν ένα λυπημένο παιδί σε συνθήκη πολέμου ανάμεσα στα ερείπια χωρίς πρόσβαση στο φαγητό.

Συγγραφέας: 
PssNipiagogeio