Ενημερωτική δράση για το Ολοκαύτωμα

27 Ιανουαρίου – Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος

Σήμερα 29 Ιανουαρίου 2024, τιμήσαμε τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα – και τα πολλά άλλα θύματα – της άνευ προηγουμένου, υπολογισμένης σκληρότητας και φρίκης.

Οι μαθητές και μαθήτριες του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, ενημερώθηκαν και έκαναν ένα ταξίδι στην ιστορία, ώστε να μάθουν για την ημέρα αυτή, τα όσα ζοφερά γεγονότα έπληξαν το ανθρώπινο είδος και να αποδώσουν φόρο τιμής στη μνήμη των 1,5 εκατομμύρια παιδιών και άλλων τόσων αδικοχαμένων ψυχών που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Μιλήσαμε για τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο με αποκορύφωμα τη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, είδαμε video με ένα από τα πιο γνωστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτό του Άουσβιτς – Μπιρκενάου καθώς και το video μαρτυρία/κατάθεση ψυχής του κου. Ισαάκ Μιζάν επιζώντα του Ολοκαυτώματος, ο οποίος με τον πλέον συναισθηματικά φορτισμένο τρόπο, περιέγραψε τα όσα ο ίδιος βίωσε κατά τη διάρκεια παραμονής του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο κος. Ισαάκ Μιζάν, απεβίωσε στις 28 Μάϊου 2021 και σίγουρα με τη σημερινή παρακολούθηση της μαρτυρίας του, οι μαθητές και μαθήτριες μας, έμαθαν πολλά όχι μόνο για την περίοδο του Ολοκαυτώματος αλλά και γενικά για το που μπορεί να οδηγήσει, το μίσος, ο φόβος και ο ρατσισμός το ανθρώπινο είδος.

Σκεπτόμαστε τις εκατομμύρια ζωές το νήμα των οποίων κόπηκε πρόωρα, το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων που χάθηκε και είμαστε εδώ για τους θυμηθούμε μέσα από αυτή τη δράση και να ευχηθούμε έναν κόσμο με Ειρήνη.

Συγγραφέας: 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜ...