Ευζωία των ζώων: Αγάπη, φροντίδα και πρώτες βοήθειες

4/4 Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και παράλληλα Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας. 5/4 Παγκόσμια Ημέρα Συνείδησης. Αποφασίσαμε να παντρέψουμε τις δύο αυτές μέρες και φυσικά να τις αφιερώσουμε στους πιο πιστούς μας φίλους, τα ζώα και ειδικότερα τους αγαπημένους μας σκύλους. 
Ξαφνικά στο σχολείο μας ακούστηκαν από τη μικροφωνική κλάματα ζώου και φυσικά προκλήθηκε αναστάτωση στους μαθητές... Μα τί συμβαίνει;;; Ποιος κλαίει; Η διερεύνηση οδήγησε στην Gallery μας όπου ανακαλύψαμε μια χνουδωτή υπέροχη ψυχή, φοβισμένη. Το παράθυρο ήταν ανοιχτό και εύκολα υποθέσαμε τί συνέβη. Χωρίς δεύτερη σκέψη και ομόφωνα αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε τον καινούριο φίλο μας, ή μήπως είναι φίλη;;; "Να την πάμε στον κτηνίατρο να μας πει ηλικία, φύλο και αν είναι καλά και να της κάνει και εμβόλια!" Σωστά όλα αυτά αλλά τί λέει ο νόμος για τα ζώα; Αναλύσαμε τα βασικά του σημεία κι έπειτα φύγαμε κατευθείαν για τον κτηνίατρο ο οποίος μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για κορίτσι 5 ετών που χαίρει άκρας υγείας! Έτσι ψηφήσαμε όνομα, φτιάξαμε κολάρο με τα στοιχεία της και το τηλέφωνο του σχολείου και κάθε πρωί καλημερίζουμε την Χρυσαφένια μας με χάδια και φιλιά. Ετοιμάζουμε και ένα πρόγραμμα φροντίδας ώστε να ξέρουμε καθημερινά ποιοι θα αναλάβουν το φαγητό της, το νερό της, τη βόλτα της και τις επισκέψεις στον κτηνίατρο. Είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας του σχολείου μας. 
Αν όμως χτυπήσει; Ή αν πνιγεί; Τί θα κάνουμε;Οι αγαπημένοι μας Σαμαρείτες είναι πάντα δίπλα μας! Το τμήμα Κισσάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αυτοί οι δοσμένοι στον εθελοντισμό Σαμαρείτες, μας έκαναν μια πλήρη παρουσίαση σχετικά με τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης της συναισθηματικής κατάστασης των σκυλιών και μια εξαιρετική βιωματική παρουσίαση των βασικών βημάτων παροχής πρώτων βοηθειών σε σκύλους!
Εμείς τους ευχαριστήσαμε με τα δικά μας συμβολικά δωράκια και κρατάμε την συμβουλή να διατηρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη μας για τον άνθρωπο και τα ζώα καθώς και τα δύο είναι σημαντικά και βαθιά ανθρώπινα...

Ευχαριστούμε για όλα τα υπέροχα μαθήματα που μας χαρίσατε φέτος!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI