Μια πυραμίδα στο σχολείο μας!

Την Τρίτη 23 Απριλίου είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε την διατροφολόγο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κα Τζένη Ορφανού και την κυρία Αλεξία. Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για την σωστή διατροφή στο πλαίσιο υλοποίηση του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων     « Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό». 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το επάγγελμα του ειδικού που ασχολείται με την επιστήμη των τροφίμων και της διατροφής. Ενημερώθηκαν για την αξία της σωστής διατροφής στην ανάπτυξη τους και για την  συμβολή της στην ποιότητα ζωής. Επίσης ευαισθητοποιήθηκαν για το τι τροφές πρέπει να περιέχει ένα υγιεινό πιάτο αλλά και πως  πρέπει να συμπεριφερόμαστε κατά την διάρκεια του γεύματος.Στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν τις ομάδες των τροφών και η διατροφολόγος μας παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για την σπουδαιότητα της κάθε ομάδας στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Η δράση ολοκληρώθηκε με την κατασκευή της Πυραμίδας των Τροφών μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων και ταχύτητας. Καταφέραμε να φτιάξουμε μια Πυραμίδα στο Νηπιαγωγείο μας!!!  

Συγγραφέας: 
Άννα Τσιγγερλιώτη