1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
2022
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
2017-2018
Νερό
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Φύση και βιοποικιλότητα
2023-2024
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

7.5.2024

Εμπνευσμένο από τους φίλους μας τα πουλιά το παραμύθι  "Τα πουλιά και ο κυνηγός" που υπαγόρευσαν και εικονογράφησαν οι μαθητές του τμήματος Ν2 του νηπιαγωγείου μας. Καλή Ανάγνωση!

24.4.2024

Αποφασίσαμε με τους μαθητές μας να βάλουμε στο χώμα αντικείμενα φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά για να παρατηρήσουμε τι θα συμβεί και να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τα σκουπίδια που πέφτουν στο έδαφος. Τα παιδιά διάλεξαν τα "σκουπίδια" τα τοποθέτησαν σε γλάστρες και αφού τα κάλυψαν με χώμα έφτιαξαν ταμπέλες με τα ονόματα των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένα. Έκαναν υποθέσεις σχετικά με τα αποτελέσματα του πειράματος και μετά από είκοσι ημέρες ξέθαψαν τα "σκουπίδια" τους για να διαπιστώσουν ή να διαψεύσουν τις αρχικές τους υποθέσεις.

9.4.2024

Η έρευνα των μαθητών απλώνεται στον ευρύτερο χώρο της περιοχής. Οι μαθητές σε συνεργασία με τους γονείς τους εξορμούν στη Φύση έτοιμοι να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν . Σκοπός της έρευνας είναι να εντοπίσουν τα καλά στοιχεία της Φύσης αλλά και όσα θεωρούν άσχημα και απειλητικά, να  τα φωτογραφίσουν για να τα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους. Χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και τη βοήθεια των γονέων τα παιδιά έφεραν στο σχολείο τις φωτογραφίες που τράβηξαν, τις παρουσίασαν και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.

2.4.2024

 Για δεύτερη σχολική χρονιά  συνεχίζουμε το πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων γατών της γειτονιάς μας. Τον Οκτώβριο τα παιδιά έφτιαξαν σπιτάκια για τις γάτες  χρησιμοποιώντας κουτιά από παλιές συσκευές τηλεόρασης  τα οποία τοποθέτησαν στο χώρο που έχουν ορίσει για το τάισμα και το πότισμα των ζώων. Δύο φορές τη βδομάδα τοποθετούν τροφή και νερό στις ταΐστρες που έχουν τοποθετήσει μπροστά από τα σπιτάκια και έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερα τρυφερή σχέση ανάμεσα στα παιδιά και στις γατούλες.

1.4.2024

Με τους μαθητές μας εξερευνούμε και πάλι την αυλή του νηπιαγωγείου μας αυτή τη φορά για να ανακαλύψουμε όλα όσα η Φύση μας προσφέρει. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας κάνουμε μικρές στάσεις σε διαφορετικά σημεία  και τα παιδιά έχουν έτσι την ευκαιρία να περιγράψουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Ολοκληρώνοντας την έρευνα τα παιδιά  καταγράφουν τις ανακαλύψεις τους. 

28.3.2024

Το Νοέμβριο έπειτα από ένα πικνίκ στην αυλή του νηπιαγωγείου μας "Το πικνίκ της ελιάς" γεννήθηκε η ιδέα να καλλιεργήσουμε κάποια λαχανικά για να τα παρατηρήσουμε να μεγαλώνουν και κάποια στιγμή να τα γευτούμε. Έπειτα από μικρή έρευνα για να επιλέξουμε τα κατάλληλα για την εποχή καταλήξαμε στα μαρούλια και στα καρότα. Τα παιδιά φύτεψαν και φρόντισαν τα λαχανικά τους για τρεις περίπου  μήνες με ιδιαίτερο ζήλο και μεγάλη χαρά και το αποτέλεσμα  πραγματικά τους αποζημίωσε!

19.3.2024

Το παιχνίδι με τις τροφές μας άνοιξε την όρεξη και γεννήθηκε η ιδέα για την οργάνωση ενός δεκατιανού γεύματος. Τα παιδιά πρότειναν και επέλεξαν να φέρουν τρόφιμα από διαφορετικές ομάδες τροφών. Έστρωσαν το τραπέζι και απόλαυσαν όλοι μαζί ένα γευστικό και υγιεινό δεκατιανό  με φυσικά  προϊόντα.  

19.3.2024

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις διαφορετικές ομάδες τροφών μέσα από μια δραστηριότητα ομαδοποίησης. Με τις  φωτογραφίες των τροφών δημιουργούν ένα πίνακα αναφοράς και εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με την προέλευσή τους. Στη συνέχεια και μέσα από το παιχνίδι : "Από πού προέρχονται οι τροφές" έχουν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις αρχικές τους υποθέσεις και να αντιληφθούν τη σύνδεση ανάμεσα στη Φύση και τις τροφές.

4.3.2024

Έτοιμοι για τον πρώτο περιβαλλοντικό μας έλεγχο. Εξερευνούμε την αυλή μας και ανακαλύπτουμε τη Φύση μέσα στο σχολείο  μας αλλά και γύρω από αυτό. Ολοκληρώνουμε την έρευνά μας με την καταγραφή των ευρημάτων μας.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Σταματίου Γκίκα 2
19400 Κορωπί