Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2015-2016
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2021-2022
Νερό
Μετακινήσεις - μεταφορές

Τα νέα του Σχολείου μας

9.11.2021

Το νερό είναι απρόβλεπτο...  γεμάτο εκπλήξεις.

  • Ποτέ μια << υδάτινη>> στιγμή δεν είναι ίδια σαν την άλλη.
  • Τα παιδία της Δ΄ τάξη εκφράζονται καλλιτεχνικά!!!

Ζωγραφίζουν, αφήνουν τη σκέψη τους να τρέξει στο χαρτί δημιουργώντας όμορφες, δυνατές παραστάσεις που νοηματοδοτούν τη λέξη << ΝΕΡΟ>>.Αποτύπωσαν τη φαντασία τους, τα συναισθήματά τους με χρώμα, έμπνευση και γοητευτικές  φιγούρες.

3.11.2021

Το νερό ή ύδωρ (H2O) είναι ένα από τα τα βασικότερα στοιχεία της φύσης, στοιχείο και πηγή κάθε ζωής στο πλανήτη μας. Τι σκέφτομαι όμως όταν ακούω τη λέξη <<Νερό>>; Διερεύνηση των πρότερων γνώσεων των παιδιών. Βροχή από... νερολέξεις !!!

Τι ξέρουμε; Τι πιστεύουμε; .Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με βασικές έννοιες του νερού (μορφές χρήσεις, προβλήματα). Αποτύπωσαν τις πρώτες λέξεις που ήρθαν στο νου τους στο άκουσμα της λέξης νερό. Εξάσκησαν τη φαντασία τους και ανέπτυξαν δεξιότητες γραπτής έκφρασης.

1.11.2021

Ένας από τους βασικότερους στόχους μας ήταν η <<Δημιουργία Περιβαλλοντικής Επιτροπής>> ώστε να εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση στη λήψη αποφάσεων της σχολικής κοινότητας .

30.10.2021

Μια νέα δημιουργική χρονιά ξεκινά για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση 2021-22 στο σχολείο μας. Μέσα από ένα καταξιωμένο Διεθνές Πρόγραμμα τα <<eco-shools>>.

Με νέους ερευνητές ... Nέα ενδιαφέροντα για την κλιματική αλλαγή, το Νερό, Μεταφορές- μετακινήσεις οι μαθητές της Δ' τάξη προσπαθούν να γίνουν σοφότεροι να, αποκτήσουν γνώσεις δεξιότητες και αξίες απαραίτητες για να αλλάξουν το πρόσωπο του σχολείου μας και να διεκδικήσουν ένα Βιώσιμο- Αειφορικό μέλλον.

25.6.2016

Η καλοκαιρινή σχολική γιορτή μας. Το πρόγραμμα ήταν ποικίλο και περιελάμβανε την παρουσίαση μερικών απ’ τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Νέα Καρυά
64200 Χρυσούπολη