Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 24/05/2024 - 13:02

Σε συνεργασία με το Αγρόκτημα Φοίφα της Καλαμάτας τοποθετήθηκε στον χώρο τους σχολείου μας ένα συνοικιακός κομποστοποιητής. Η υπεύθυνη του Αγροκτήματος κ. Μυρτώ, επισκέφτηκε το σχολείο μας, συζήτησε και κατεύθυνε την Οικολογική Επιτροπή για τη χρήση και λειτουργία του κομποστοποιητή. Πάρθηκε η απόφαση για τον χώρο που θα τοποθετηθεί, εντός της σχολικής αυλής, και για τον τρόπο που θα εξηγηθεί στους/στις μαθητές/-ριες και στους γονείς τι θα πετάγεται εντός του κομποστοποιητή και με ποιον τρόπο παραμένει καθαρός και ζωντανός έτσι ώστε να δημιουργηθεί κομπόστ.

1ο ΕΠΑ.Λ ΔΡΑΜΑΣ, 24/05/2024 - 13:02

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των ψυχικών και σωματικών ωφελειών που έχει το κοινωνικό άγγιγμα και ειδικότερα η αγκαλιά στον οργανισμό.

Οι μαθητές μέσω των βιωματικών ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν και της συζήτησης με την σχολική ψυχολόγο και τη σχολική νοσηλεύτρια, μοιράστηκαν τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το θέμα.

Στο δεύτερο μέρος της δράσης συζητήθηκε το τι είναι ο προσωπικός χώρος, τα όρια και πώς ορίζεται η συναίνεση σε ότι αφορά το σώμα.

Παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό για την βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 24/05/2024 - 12:41

Τελειώνοντας το οικολογικό σχέδιο δράσης μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί συντάξαμε ένα οικοκώδικα με κανόνες περιβαλλοντικής συμπεριφοράς που απαντά στο ερώτημα: «Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την πλαστική ρύπανση;».

Με τον οικοκώδικα δεσμευόμαστε ως «Eco Team» να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το σκοπό αυτό.

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 24/05/2024 - 12:40

Την Κυριακή 14-4-2024, το Αειφόρο, Οικολογικό Νηπιαγωγείο Λίμνης (εκπαιδευτικοί, παιδιά, γονείς) συμμετείχε δυναμικά -και αυτή τη φορά-στην Μεγαλύτερη Πανελλήνια Ταυτόχρονη Δράση Εθελοντισμού της Χώρας “Let’do it Greece”.

Μαζί με φορείς και Συλλόγους της Λίμνης καθαρίσαμε την παραλία «Κοχύλι» που είχε πάρα πολλά σκουπίδια και φερτά υλικά!

Πολλά μπράβο στους μικρούς μας μαθητές/τριες που δούλεψαν ακατάπαυστα ώρες ως ενεργοί, μελλοντικοί πολίτες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και το περιβάλλον!

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 24/05/2024 - 12:39

Στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning με τίτλο “Eco Team” στο οποίο συμμετέχουμε, το οικολογικό αφιέρωμα: Biodiversity "Endangered Animals“ αφορά δραστηριότητες σχετικές με τη βιοποικιλότητα και τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα στις χώρες των σχολείων εταίρων και προτάθηκε από το δικό μας σχολείο και το σχολείο της Σερβίας.

 Εμείς επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τη Χελώνα Καρέτα Καρέτα (caretta caretta).

Οι  δραστηριότητες μας...

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 24/05/2024 - 12:32

Το οικολογικό αφιέρωμα “Save The Bees” του eTwinning έργου μας "Eco Team" αφορά την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας-World Bee Day.

Οι παρακάτω δραστηριότητες υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας στο πλαίσιο αυτό.

1) Χορός των ρομπότ μελισσών/The beebots dance

Χορεύουν οι μέλισσες; Ναι, χορεύουν και με το χορό τους δείχνουν στις άλλες μέλισσες με μεγάλη ακρίβεια που υπάρχει τροφή!

Εμείς προγραμματίσαμε τα ρομποτάκια Beebots έτσι ώστε να χορέψουν στην κυψέλη τους!

2) Φτιάξαμε μια κυψέλη με ανακυκλώσιμα υλικά!

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 24/05/2024 - 10:35

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης (Global Action Days) -περιβαλλοντική καμπάνια- που διοργανώνει το Παγκόσμιο Ίδρυμα Προστασίας της Φύσης (FEE).

Αρχικά βγάλαμε τα τρυφερά, νόστιμα, βιολογικά μαρούλια και τα κρεμμυδάκια, που είχαμε φυτέψει στον κήπο μας και τα μοιραστήκαμε. Από την παραγωγή στην κατανάλωση!

Κατόπιν, φυτέψαμε ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, φραουλιές στον λαχανόκηπό μας αλλά και διάφορα λουλούδια στον ανθόκηπο!

60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, 24/05/2024 - 10:28

Η αυλή μας γέμισε λουλούδια, γρασίδι και καθαρό γαλάζιο ουρανό! Ένα κολιμπρί πετάει να συναντήσει μια πεταλούδα ενώ, στη σκιά μιας αιώνιας ελιάς θα παίζουν τα παιδιά μας! Στον οικίσκο που τοποθετήθηκε στην αυλή του σχολείου μας, ο σπουδαίος καλλιτέχνης Graffiti Χρήστος Μαρκάκης αφουγκράστηκε τις ανάγκες μας για ένα οικολογικό σχολείο που θέλει να φέρει τη Φύση δίπλα μας!

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 23/05/2024 - 13:23

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας ασχολήθηκε αυτόν τον μήνα με τη θεματική του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα με τη προστασία του. Μελέτησαν βιβλία σχετικά με αυτό το θέμα και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο βιβλίο που δημιούργησε η Λήδα Βαρβαρούση για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στα πλαίσια ένταξης της πόλης στο δίκτυο των ευρωπαϊκών κλιματικά ουδέτερων πόλεων.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 23/05/2024 - 12:41

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έπρεπε να δοθεί έμφαση ήταν η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να εγκατασταθεί μια μπασκέτα, σε ύψος που θα μπορεί η πλειοψηφία των μαθητών να παίξει μπάσκετ. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και πλέον έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα τους αθλήματα!

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 23/05/2024 - 12:41

Μετά από σκέψη της ερευνητικής ομάδας για το πώς να δημιουργήσουμε καθίσματα για τους μαθητές του σχολείου που προαυλίζονται, η πρόταση του διευθυντή του σχολείου μας, μας φάνηκε ιδανική. Δημιουργία καθισμάτων από παλέτες. Με τη βοήθεια του μουσικού του σχολείου μας ο οποίος εκτός των άλλων είναι και καλός μάστορας, δημιουργήσαμε 3 υπέροχα καθίσματα από παλέτες. Τώρα οι μαθητές μας χαίρονται να κάθονται σε αυτές την ώρα του διαλείμματος και να απολαμβάνουν τη σκιά του δέντρου.

2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, 24/05/2024 - 09:01

Ταξίδι στον Βυθό: Ένα Εκπαιδευτικό και Καλλιτεχνικό Ταξίδι

Στο πλαίσιο του προγράμματος των Οικολογικών Σχολείων, η εικαστικός του σχολείου μας συνεργάστηκε με τους μαθητές της Β τάξης για να πραγματοποιήσει τον κύκλο των Θαλασσών και Ακτών. Στόχος αυτού του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών και η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής τους έκφρασης μέσα από τις εμπειρίες που απέκτησαν.

Εκπαιδευτικό Ταξίδι στη Βιοποικιλότητα

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 23/05/2024 - 12:20

Φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές/τριες της Ε1 τάξης μαζί με την εκπαιδευτικό τους κ. Ταμτάμη Σούλα δημιούργησαν πασχαλινά λαγουδάκια χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά υιοθετώντας τις αρχές  της επαναχρησιμοποίησης  με μεγάλη φαντασία και πρωτοτυπία. Συγκεκριμένα, τα παιδιά  έφεραν από το σπίτι τους πετσέτες χεριών που δεν χρειαζόταν πια ή είχαν φθαρεί. Στη συνέχεια τύλιξαν τις πετσέτες  με σπάγκο σε δύο σημεία  σχηματίζοντας  το  σώμα και το κεφάλι των λαγών.Έπειτα, χρωμάτισαν με νερομπογιές αυγά από φελιζόλ  και τα άφησαν να στεγνώσουν.

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 22/05/2024 - 13:39

Στα πλαίσια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου και με αφορμή το κείμενο  "Το μαύρο κύμα" του Λ. Σεπούλβεδα τα παιδιά εντόπισαν ένα πρόβλημα μόλυνσης περιβάλλοντος στην περιοχή μας και πρότειναν πιθανές λύσεις.

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 23/05/2024 - 12:21

Αν χάσετε ένα ζώο, για να το βρείτε ρωτήστε γύρω σας... Κάποιος θα σας βοηθήσει! 'Ετσι σκέφτονται οι μαθητές του σχολείου μας! 'Ανθρωπος, φύση, ζώα, όλα σε αρμονία και στενή επαφή! (κόμικ ζωγραφισμένο από μαθήτρια  της  Α τάξης).

Δημοτικό σχολείο Άσσου Κορινθίας, 22/05/2024 - 13:39

Τέλος, προετοιμάστηκε και η κατασκευή ενός θερμοκηπίου που θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχουμε καλά αποτελέσματα από τη χρήση του.!

Δημοτικό σχολείο Άσσου Κορινθίας, 22/05/2024 - 13:39

Η επόμενη δραστηριότητα είναι η υποστήλωση των φυτών.

Οι μαθητές έμαθαν ,με τη βοήθεια των δασκάλων τους, να στηρίζουν τα φυτά για να μην βαρύνουν από τον καρπό και σπάσουν.

Διαπιστώνοντας ότι η προσπάθειά τους φέρει καρπούς- μεταφορικά και κυριολεκτικά- ενθουσιάστηκαν!

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 10:23

Στο κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στην πιλοτική δράση «MyEU»-Συνδιαμορφώνουμε Μαζί το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE)» της διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:58

Η διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές της Α2 γυμνασίου και του Β λυκείου του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, να εμβαθύνουν στο θέμα της φιλοζωίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο κ. Δημήτριος Καλαϊτζίδης προσέφερε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αναδεικνύοντας τα δεδομένα και τις αναφορές με στοιχεία από τη μυθολογία και την ιστορία.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:58

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον ΑΥΤΙΣΜΟ, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Cine-Εκπαίδευση για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό, προσκάλεσαν σχολεία της Ρόδου, το πρωί της Τρίτης 02 Απριλίου 2024 , στην προβολή του ντοκιμαντέρ: «The reason I jump» / «Γιατί χοροπηδώ» που πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο «ΠΑΛΛΑΣ», Ρόδου.

Ο σκηνοθέτης Τζέρι Ρόθγουελ μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το μπεστ σέλερ βιβλίο: «The reason I jump» / «Γιατί χοροπηδώ», που υπέγραψε ο Naoki Hakashida, ένας 14χρονος αυτιστικός από την Ιαπωνία.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων