Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 01/03/2024 - 11:44

@@ Οι συνταγές μαγειρικής είναι γεμάτες από φράσεις, που δίνουν εντολές . Αυτό εκμεταλλεύτηκε σήμερα η δασκάλα της Γ΄ τάξης, προκειμένου να διδάξει με τρόπο κατανοητό, βιωματικό και συνάμα διασκεδαστικό την Προστακτική έγκλιση του χρόνου στο μάθημα της γλώσσας.

@@ Αφού προμηθεύτηκε λοιπόν τα υλικά και έβαλε του μαθητές να πλύνουν τα χέρια τους άρχισε το μάθημα, που ήταν ταυτόχρονα και η εκτέλεση μιας συνταγής για ….τρουφάκια. Και οι Προστακτικές έπεσαν σύννεφο: ΑΝΟΙΞΤΕ το κουτί, ΣΠΑΣΤΕ τα μπισκότα, ΡΙΞΤΕ το γάλα, ΑΝΑΜΙΞΤΕ το μίγμα, ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ τα τρουφάκια κ.λ.π.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 01/03/2024 - 15:59

@@ Ένα από τα πιο εμβληματικά πυργόσπιτα της περιοχής της Θερμής, τον Πύργο Τσουκαλαδέλλη, που λειτουργεί ως μνημείο κάτω από την ευθύνη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας επισκέφτηκαν σήμερα μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας.

@@ Περιηγήθηκαν στους 4 ορόφους του, έμαθαν ότι το ισόγειο χρησίμευε σαν αποθηκευτικός χώρος και άκουσαν έκπληκτοι ότι δεν είχε παράθυρα και συνήθως ούτε πόρτα. Η πόρτα ήταν στο …δεύτερο πάτωμα και έμπαιναν από εκεί με σκάλα, που την έριχναν από μέσα.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 28/02/2024 - 14:48

Δημιουργία μικρών κάδων ανακύκλωσης για καπάκια!

Δημιουργήσαμε με τους μαθητές μικρούς κάδους ανακύκλωσης από χρησιμοποιημένα κουτιά για να τους γεμίσουμε με καπάκια. Τους κάδους αυτούς τους πήραν στο σπίτι τους και περιμένουμε να τους επιστρέψουν γεμάτους καπάκια. Για να δούμε θα πετύχουν την αποστολή τους;

 

Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, 28/02/2024 - 10:53

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, οι Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το διώροφο λεωφορείο του Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, μαθαίνοντας βιωματικά τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης.

Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, 28/02/2024 - 10:53

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ροδόπολης ολοκλήρωσαν με επιτυχία την δεύτερη αποστολή τους. Κατασκεύασαν και δημιούργησαν, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό των Εικαστικών και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, τους δικούς τους κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι κοσμούν τις αίθουσες του σχολείου μας.

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 28/02/2024 - 10:53

Τη Δευτέρα 19-02 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ακόμη μια δράση στα πλαίσια του προγράμματος "Οι Μάηδες της Μακρυνίτσας". Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον υπεύθυνο του προγράμματος κύριο Νίκο Τσούκα και την συλλέκτρια και δημιουργό κυρία Μαρία Βαγδούτη, που διαθέτει στην κατοχή της μια τεράστια πολυπολιτισμική συλλογή από κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές από όλον τον κόσμο. Μια συλλογή που ταξιδεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την Ελλάδα, για τους λάτρεις της κούκλας.

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 28/02/2024 - 10:53

Διαφορετικότητα.. συμπερίληψη.. δικαιώματα παρέα με τον Ακανθούλη!

Ένα παραμύθι..πολλά μηνύματα! Τα παιδιά γνωρίζουν να αποδέχονται το διαφορετικό..!!

50ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 28/02/2024 - 10:51

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «ΣΠΠΘΣ» Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς και με αφορμή το Unit 9 του Magic Book 2 οι μαθητές του Δ1 και Δ2 εξοικειώθηκαν με της έννοιες της προστασίας του περιβάλλοντος και το σχετικό λεξιλόγιο στα αγγλικά. Προχωρήσαμε σε δημιουργία αφισών στέλνοντας μήνυμα για τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές όπως: την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού και την προστασία των δασών.

Δείτε το υλικό στο blog του σχολείου μας

50ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 28/02/2024 - 10:50

Οι μαθητές της ΣΤ ΄τάξης, στα πλαίσια του προγράμματος Grün Goethe, δημιούργησαν πρωτότυπες αφίσες, όπου διατύπωσαν τις δικές τους συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Στο αποτέλεσμα αυτό κατέληξαν, αφού πρώτα  ανέλυσαν την έννοια της βιωσιμότητας και κατανόησαν τον όρο οικολογικό αποτύπωμα, αλλά και την προσωπική ευθύνη του καθενός. Έπειτα, εστίασαν στο συγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρόβλημα της υπέρμετρης κατανάλωσης ρεύματος και τέλος, αποτύπωσαν στις αφίσες τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 28/02/2024 - 10:47

Στις 14 Φεβρουαρίου τα παιδιά παρακολούθησαν μια διαδικτυακή ξενάγηση στο κέντρο διάσωσης  θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ  Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα χελωνάκι. .να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για μια τραυματισμένη χελώνα και να βοηθήσουμε να θεραπευτεί !!!

  Στην συνέχεια κατασκευάσαμε τις δικές μας χελώνες με χάρτινα πιάτα αφού τα βάψαμε ...και μια φίλη ....μας ετοίμασε μια έκπληξη ...έπλεξε μικρές χελωνίτσες και μας τις έστειλε...

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 28/02/2024 - 10:46

Ετοιμάζομαι τις φωλιές  για τα πουλάκια της αυλής μας .να τα υποδεχτούμε ..με τον ερχομό της άνοιξης...να νιώσουν ασφάλεια οι φτερωτοί μας φίλοι..

Πάνω σε ένα δέντρο τα πουλιά μπορούν  να βρουν τροφή, να ξεκουραστούν, να κουρνιάσουν ,να προστατευτούν.. κι εμείς τους ετοιμάσαμε μια μικρή έκπληξη... 

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 28/02/2024 - 10:45

1)Παιχνίδι κρυμμένων λέξεων με θέμα την ανακύκλωση.

Οι μαθητές προσπαθούν να βρούν την ομάδα των κρυμμένων λέξεων.

_ _ _ _    _ _ _ _ _   _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (μπλε κάδος ανακύκλωσης)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ (αλουμίνιο)

_ _ _ _ _ _ _ _  (πλαστικό)

_ _ _ _ _ (χαρτί)

_ _ _ _ _ (γυαλί)

2) Το νεροφιδάκι της ανακύκλωσης.

2ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 28/02/2024 - 10:46

  Συμμετείχαμε στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΕΠΦ (Φεβρουάριος 2024)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, 28/02/2024 - 10:45

Το ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου πηγαίνει … στο Γυμνάσιο

Στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος με θέμα «Περιβάλλον και Υγεία» εκπρόσωποι της Τομεακής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Νέας Αγχιάλου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο της περιοχής.

Συγκεκριμένα την επίσκεψη πραγματοποίησαν η νοσηλεύτρια Κυριακή Αρρίνα Πλιάτσικα και η επισκέπτρια υγείας Αλεξάνδρα Κοντογιάννη.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, 26/02/2024 - 12:18

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή του Γυμνασίου μας σε μία από τις  αρχικές  συνεδριάσεις της αποφάσισε ο περιβαλλοντικός έλεγχος  να κατατμηθεί  στις εξής ενότητες:

• Απορρίμματα

• Αυλή Σχολείου 

• Διατροφή

 Κάθε τάξη ανέλαβε να εξετάσει μία από αυτές.

 

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 01/03/2024 - 11:44

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου οι μαθητές του  Στ 2 τμήματος επισκέφθηκαν την πρώτη κινητή μονάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης . Το λεωφορείο ενημέρωσης επισκέφθηκε τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία και ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές τους βασικούς κανόνες της ανακύκλωσης όπως και τα  πρώτα  βήματα που μπορούν να κάνουν ώστε να αλλάξουν απλές καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν καλό στο περιβάλλον .

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 26/02/2024 - 11:49

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Α ΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου φύτευσαν στην αυλή του σχολείου του δύο μικρά κυπαρίσσια  και έναν θάμνο που αποκαλείται <<Μηδική>> στολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αυλή τους και ταυτόχρονα άφησαν το  οικολογικό τους αποτύπωμά τους στο χώρο του σχολείου τους .

Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου, 26/02/2024 - 11:46

    “Κάθε αλλαγή ξεκινάει από εμάς”

  Εδώ και μερικά χρόνια, και στο δικό μας σχολείο, μαθαίνουμε  πώς μπορούμε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και  ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας γι΄ αυτό το σκοπό.

Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου, 26/02/2024 - 11:44

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη αισθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και προβλέπεται να γίνουν εντονότερες τις επόμενες δεκαετίες.

 Οι αλλαγές στο κλίμα έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τον πλανήτη, επηρεάζοντας τα αποθέματα τροφίμων και νερού καθώς και την υγεία μας.

Όσο μεγαλύτερα τα προβλήματα, τόσο πιο δύσκολη και δαπανηρή θα είναι η λύση τους· επομένως η καλύτερη επιλογή είναι η άμεση ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

3ο Νηπιαγωγείο Ανατολής, 26/02/2024 - 12:08

Αφού μοιράσαμε ερωτηματολόγια σε παιδιά και γονείς, πήραμε την απόφαση να βελτιώσουμε και να “πρασινίσουμε την αυλή μας. Μετά από παρατήρηση και συζήτηση ξεκινάμε με τα τα παιδιά να σχεδιάζουμε τη δράση μας. 

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων