Αποχαιρετισμός στην ΣΤ΄, που αποφοίτησε ….

@@ Τα παιδιά της φετινής ΣΤ΄ τάξης που αποφοίτησαν, απογείωσαν φέτος το πρόγραμμα του σχολικού κήπου, που σήκωσε στις πλάτες της η δασκάλα των Αγγλικών Ελένη Βαμβακά με τη βοήθεια της σχολικής νοσηλεύτριας Γιώτας Λαγουτάρη και της καθαρίστρια Ζίνας Καραμανώλη, που έβαλαν «πλάτη» στις περισσότερες δράσεις .

@@Οι δραστηριότητες, που έγιναν πάμπολλες : Σπορές, συγκομιδές, καλλιεργητικές φροντίδες, μαγειρικές, γευσιγνωσίες. Τα οφέλη πολλά και προφανή. Πρώτα η άσκηση και η ευεξία, που προσφέρει η χειρωνακτική εργασία, μετά οι γνώσεις και οι γευστικές εμπειρίες. Το μεγάλο κέρδος ωστόσο ήταν το παρακάτω δίδαγμα:

@@ Οι κοινωνίες μας ρυθμίζονται από κανόνες, που πρέπει να τους τηρούμε. Οι πιο σημαντικοί είναι: α) Το «ΕΓΩ» μας, πρέπει να υποχωρεί μπροστά στις αποφάσεις της ομάδας, β) Στην ομάδα πρέπει να συνεργαζόμαστε και να συνυπάρχουμε. γ) Ο καθένας πρέπει να μάθει τα όριά του και να μην τα υπερβαίνει, γιατί αλλιώς γίνεται «ενοχλητικός» και υπονομεύει τη συνοχή της ομάδας

@@ Αυτούς τους κανόνες - που προσπαθούμε να τους περάσουμε σε όλους τους μαθητές του σχολείου - τα παιδιά της φετινής ΣΤ΄ τους ενστερνίστηκαν από πολύ μικρά και τους τήρησαν σαν «κόρη οφθαλμού». Η συνεργασία τους υπήρξε υποδειγματική. Ο σεβασμός και διακριτικότητα στις μεταξύ τους σχέσεις ήταν πρωτόγνωρες. Γι’ αυτό και η τάξη τους είχε όλα τα χρόνια φοβερή ομοιογένεια, τέτοια, που θα την θυμόμαστε για χρόνια.

@@ Παιδιά θα μας λείψετε …..

Συγγραφέας: 
avalesis