Αριστείδης Κελεπερτζής : Ο Δάσκαλος που δεν ξεχνά τη γενέτειρά του

@@ Ο Αριστείδης Κελεπερτζής, ο Θερμιώτης τ.προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, ολοκλήρωσε το χειμώνα που μας πέρασε την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία και βγήκε στη σύνταξη, Δεν σταμάτησε όμως ούτε στιγμή το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο και μέσα στο καλοκαίρι παρουσίασε ένα δίτομο έργο για τα Καρδάμυλα της Χίου.

@@ Στον πρώτο τόμο παρουσιάζονται τα επαγγέλματα των κατοίκων, οι παραδόσεις, οι παροιμίες και οι συνήθειες, ενώ γίνεται αναφορά και στα οικοδομήματα της κωμόπολης. Στον δεύτερο περιλαμβάνονται οι δρόμοι που ανοίχτηκαν στους Καρδαμυλίτες μέσω της θάλασσας (ναυτιλία, μετανάστευση) ,η ζωή των μεταναστών και οι άρρηκτοι δεσμοί τους με τον γενέθλιο τόπο .

@@ Και τα δύο βιβλία ο φίλος Αριστείδης φρόντισε να μας τα στείλει για τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και του ευχόμαστε να είναι γερός να μας χαρίσει κι άλλα συγγραφικά του πονήματα.

@@ Το μεγάλο ευχαριστώ του το είπαμε τον Ιούνιο όταν τον τιμήσαμε για την πολύτιμη προσφορά του στο σχολείο της γενέτειράς του όλα αυτά τα χρόνια. Προσφορά που είχε τα χαρακτηριστικά της ολόπλευρης στήριξης, της γενναιοδωρίας και της σεμνότητας. Να είσαι πάντα καλά φίλε Αριστείδη.

# Οι φωτογραφίες είναι από την πρόσφατη παρουσίαση των βιβλίων του και από την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησε το σχολείο μας στη Χίο - στα πλαίσια των προγραμμάτων του ΚΠΕ Ομηρούπολης - με την βοήθειά του. 

Συγγραφέας: 
avalesis