Γευσιγνωσία παντζαριών με καπιράδα

@@ Παντζάρια από το σχολικό κήπο με καπιράδα δοκίμασαν σήμερα οι μαθητές της Στ΄ τάξης. Το τραπέζι στρώθηκε με την επιμέλεια της Ελένης Βαμβακά Δασκάλας των Αγγλικών και της Ζίνας Καραμανώλη , της καθαρίστριας του σχολείου.

@@ Το παντζάρι είναι κόκκινο και θαυματουργό! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κάτι, που το καθιστά σημαντικό λαχανικό για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

@@ Χρησιμοποιείται πάρα πολύ στις σαλάτες. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικό άλας, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και το β- καροτένιο.

Διατροφικός θησαυρός 

@@ Το παντζάρι είναι από τα πιο γλυκά λαχανικά. Ανήκει στην ίδια κατηγορία µε το ζαχαρότευτλο, από το οποίο βγαίνει η ζάχαρη. Είναι ένα λαχανικό από το οποίο καταναλώνουµε τη ρίζα και τα φύλλα.

@@ Κάθε παντζάρι αποτελείται κατά 91% από νερό. Τα παντζάρια αποτελούν «ασπίδα» για την αναιμία, κατεβάζουν τη χοληστερίνη και βοηθούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

@@ Ο πατέρας της ιατρικής- Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε τα φύλλα παντζαριού για να επουλώνει τις πληγές των στρατιωτών από τις μάχες.

Συγγραφέας: 
avalesis