Μαθητές ζωγραφίζουν τον λεσβιακό ελαιώνα

@@ Τα εικαστικά έργα που έφτιαξαν μέσα στο χειμώνα στα πλαίσια του project “H Σοφή Ελιά» και εκτέθηκαν στο Μουσείο Teriade στη Βαριά θα έχουν τώρα τη χαρά να τα καμαρώσουν και στην έκθεση «Η Φύση ως έμπνευση και δημιουργία» που αρχίζει αύριο Τρίτη 9/5 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18/5 στη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

@@ Η έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Δίκτυο Τέχνης και συμμετοχικής δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού [Art & Action Network]» με την θεματική και τεχνική στήριξη της ΚοινΣεπ «Δημιουργία» στοχεύει στη διαμόρφωση ενός δημιουργικού δικτύου-δρώμενου.

@@ Η έκθεση θα συνοδεύεται με θεματική ημερίδα καθώς και με εργαστήρια προβληματισμού, για τη σημασία και παρουσία της λαϊκής τέχνης και τον ρόλο του τοπίου και των φυσικών υλικών στο Βόρειο Αιγαίο.

@@ Στην έκθεση παρουσιάζονται εικαστικές δημιουργίες μαθητών των δημοτικών σχολείων της Βαρειάς Μυτιλήνης και της Λουτρόπολης Θερμής, καθώς και δράσεις τους στον ελαιώνα της Λέσβου.

@@ Παράλληλα, αναδεικνύεται η πολυδιάστατη πολιτισμική ταυτότητα, που συνθέτουν τα δίκτυα τέχνης και ανταλλαγής πολιτισμικών πρακτικών και προτύπων, που συγκροτούν λαϊκοί καλλιτέχνες του Αιγαίου.

Συγγραφέας: 
avalesis