Με παραδοσιακά παιχνίδια γιορτάσαμε τη μέρα αθλητισμού

@@ Την Ημέρα Αθλητισμού γιόρτασε σήμερα το σχολείο μας με αθλοπαιδιές στο γήπεδο της Θερμής. Στόχος του εορτασμού, που γίνεται κάθε χρόνο, είναι να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

@@ Ξεχωριστό στοιχείο του φετινού εορτασμού ήταν τα παλιά, παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια, που έπαιξαν οι μαθητές με την καθοδήγηση της κ. Κλεονίκης Μαρμάρου, που ήταν καλεσμένη μας.

@@ Η κ. Μαρμάρου, συνταξιούχος φιλόλογος, διάλεξε από το βιβλίο της "Ελάτε να παίξουμε" έξι παλιά παιχνίδια τα οποία έπαιζαν οι γονείς και οι παππούδες μας, στις αλάνες, όταν δεν είχαν ακόμη κατακλύσει την καθημερινότητα μας οι οθόνες, το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα.

@@ Τα παιχνίδια αυτά τα έπαιξαν οι μαθητές κατά ηλικιακές κατηγορίες, μαζί βέβαια με το ποδόσφαιρο, το οποίο επιδόθηκαν κατά κύριο λόγο. Στο τέλος μας δώρισε και ένα αντίτυπο του βιβλίου της και μας υποσχέθηκε, ότι θα έρθει ξανά στο σχολείο μας, όποτε την καλέσουμε. Την ευχαριστούμε θερμά για όλα .

@@ Το βιβλίο φέρνει ξανά στο προσκήνιο  88 παραδοσιακά παιχνίδια χωρισμένα σε ηλικιακές κατηγορίες (βρέφη , νήπια,  παιδιά Α΄-Β ΄, Γ΄-Δ΄ και Ε΄- ΣΤ΄ τάξης ) και είναι έκδοση του Τοπικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

@@ Τα σχέδια είναι της  αρχιτεκτόνισσας Π Διγιδίκη, του  μαθητή  Μ.Βαμβακά και της σχεδιάστριας  Α. Τσιμοπούλου. Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τις  εκδόσεις RETROGRAFIC και διατίθεται στο βιβλιοπωλείο Book and Art στην οδό Κομνηνάκη στη Μυτιλήνη .Tα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στην «Συν-Εξέλιξη», τον Σύλλογο Γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό.

Συγγραφέας: 
avalesis