OLIVE WOOD: Η γοητεία του χειροποίητου

@@ Το εργαστήριο OLIVE WOOD στα Πάμφιλα, που δημιουργεί χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα από ξύλο ελιάς επισκέφθηκαν την Παρασκευή μαθητές μας στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Ενότητας «Γνωριμία με τα επαγγέλματα».

……………………………….

@@ Η υπεύθυνη του καταστήματος κ. Μυρσίνη Προδρόμου μίλησε στα παιδιά για την ελιά και τις ιδιότητες που έχει το ξύλο της: Είναι πολύ ανθεκτικό και ιδανικό για χρηστικά είδη, όπως σανίδες κοπής, κουταλοπήρουνα, μπολ, γουδιά κ.α. Αντέχει στην υψηλή θερμοκρασία κι αυτό κάνει τα ξύλινα σκεύη ιδανικά , γιατί πλένονται σωστά και δεν αναπτύσσονται βακτήρια.

………………………………

@@ Αμέσως μετά περάσαμε στο εργαστήριο, όπου ο μάστορας έφτιαξε ένα όμορφο βάζο- αναμνηστικό δώρο για το σχολείο μας. Στη συνέχεια το βάζο βουτήχτηκε σε παρθένο ελαιόλαδο για να πάρει λάμψη. Όλα τα αντικείμενά του OLIVE WOOD είναι χειροποίητα, τα δε ξύλα προέρχονται από λεσβιακούς ελαιώνες.

……………………………..

@@ Το OLIVE WOOD δέχεται πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ανάμεσά τους αρκετά σχολεία. Δημιουργεί ξύλινα αντικείμενα από ξύλο ελιάς, για προσωπική και οικιακή χρήση, αντικείμενα διακόσμησης, φυτικά καλλυντικά με λάδι ελιάς,

Συγγραφέας: 
avalesis