# Στα ελαιοπερίβολα της οικογένειας Τζωρτζή

@@ Τον τρόπο και τις μεθόδους, που βγαίνει ένα από τα πιο πολυβραβευμένα ελαιόλαδα του νησιού το «Ελαιών Όλβια» γνώρισαν χθες οι μαθητές δύο τάξεων του σχολείου μας, της Δ και της Στ΄.

@@ Η επίσκεψή τους έγινε στα πλαίσια του project «Η Σοφή Ελιά» του οποίου την επιμέλεια έχει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Χτούρης.

@@ Τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις ο ιδιοκτήτης Μ. Τζωρτζής και τους μίλησε για όλα τα στάδια παραγωγής του τόσο πολύτιμου προϊόντος της μεσογειακής διατροφής, του ελαιόλαδου.

@@ Ξεναγήθηκαν στους χώρους επιχείρησής και γνώρισαν από κοντά όλα τα στάδια επεξεργασίας της ελιάς μέχρι το τελικό προϊόν και την τυποποίησή του. Ύστερα περπάτησαν στον ελαιώνα, όπου ο ιδιοκτήτης τους μίλησε για τις καινοτόμους μεθόδους παραγωγής που χρησιμοποιεί

@@ Επίσης έμαθαν το βασικό λεξιλόγιο της ελιάς λύνοντας το ελαιόλεξο , ενώ τους προσφέρθηκε καπιράδα με ντομάτα και τυρί, προκειμένου να θυμηθούν το καφατί , που έτρωγαν στο λιομάζωμα οι γιαγιάδες και οι παππούδες τους .

@@ Στο τέλος δόθηκε στο κάθε παιδί μια τσάντα, που περιείχε μια μινιατούρα λαδιού της εταιρείας και άλλα αναμνηστικά δωράκια.

 

Συγγραφέας: 
avalesis