# Τα μάτια σας …δεκατέσσερα!

@@ Πώς είναι η ανατομία του ματιού;Tι ρόλο παίζουν τα βλέφαρα και τα δάκρυα στην προφύλαξη των ματιών μας; Πώς η λειτουργεί ο κερατοειδής, η ίριδα και ο φακός μας;

@@ Πώς καταγράφονται και μεταφέρονται οι οπτικές πληροφορίες; Πώς αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα; Ποιες είναι οι συχνότερες παθήσεις των ματιών (μυωπία, καταρράκτης, δυσχρωματοψία κ.α.);

@@ Αυτά ήταν μερικά από τα όσα άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας στα πλαίσια μιας πολύ φροντισμένης παρουσίασης, που μας έκανε η χειρουργός οφθαλμίατρος κ. Μυρσίνη Πετρέλλη στα μέσα της εβδομάδας.

@@ Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με προβολή powerpointκαι με επίδειξη προπλασμάτων για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας των ματιών. Οι μαθητές περιεργάστηκαν επίσης κάποια από τα σύνεργα που χρησιμοποιούν οι οφθαλμίατροι όπως δοκιμαστικούς σκελετούς γυαλιών, φακούς επαφής και οφθαλμοσκόπιο.

@@ Η οφθαλμίατρος δεν παρέλειψε να δώσει συμβουλές για την καλή υγεία των ματιών και να τονίσει πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι για τα μάτια μας η συνεχής προσκόλληση στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή και πόσο σημαντικός και πόσο ωφέλιμος για τα μάτια μας είναι ο χρόνος που περνάμε σε υπαίθριες δραστηριότητες.

@@ Την ευχαριστούμε θερμά για όλα.

Συγγραφέας: 
avalesis