Τιμήσαμε την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου 1912

@@ Με μια μεστή και πολυεπίπεδη εκδήλωση το Δ.Σ. της  Λουτρόπολης Θερμής  τίμησε τη Δευτέρα 6/11/2023 την επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης την 8Η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912. Η εκδήλωση κράτησε από τις 10.00 - 11.30  και περιλάμβανε τα παρακάτω:

Α) Ομιλία – παρουσίαση των γεγονότων της απελευθέρωσης από τον αντιστράτηγο ε. α. και ιστορικό κ. Στρατή Χαραλάμπους στους μαθητές των μεγάλων τάξεων. Ο ομιλητής με λόγια απλά και κατανοητά παρουσίασε την προσπάθεια της Ελλάδας να απελευθερώσει Ήπειρο, Μακεδονία και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

@@ Ύστερα αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ναύαρχου Κουντουριώτη, να μην επιτρέψει την έξοδο του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο από τα Δαρδανέλια καθώς και στις δυνατότητες του θωρηκτού «Αβέρωφ». Ολοκλήρωσε την ομιλία του παρουσιάζοντας  γεγονότα στη Λέσβο από την 8//11/2023 που απελευθερώθηκε η Μυτιλήνη, μέχρι τις 18/12/2023 που απελευθερώθηκε η Άντισσα.

Β) Παρουσίαση της απελευθέρωσης της Θερμής από τους μαθητές Π. Κοντελέ και Κ. Σπανό. Οι δύο  μαθητές διάβασαν το χρονικό των γεγονότων όπως το κατέγραψε ο παλιός μαθητής του σχολείου Γ. Καλέλλης αντλώντας στοιχεία από το βιβλίο του Γ. Διγιδίκη για τη Θερμή

Γ) Έκθεση παλιών φωτογραφιών των ημερών της απελευθέρωσης, που μας παραχωρήθηκαν ευγενώς από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Επάνω Σκάλα» κ. Μάκη Βενέτα.

Δ) Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι  «Ζήτω ο Αβέρωφ», που τραγούδησαν οι μαθητές με την επιμέλεια της δασκάλας μουσικής Ραλλούς Ψωμά.

 

………………………………………………………

 

@@ Ήταν τόσο γλαφυρή η παρουσίαση που έκανε ο κ Χαραλάμπους, που στο τέλος αρκετοί μαθητές τον πλησίασαν και του ζήτησαν να βάλει το ppt στα φλασάκια τους να τo δούνε  στο σπίτι με τους γονείς τους. Το αίτημά τους το ικανοποίησε με μεγάλη χαρά.

@@ Εκεί όμως που ένοιωσε μεγάλη έκπληξη ήταν όταν 7-8 μαθητές τους ζήτησαν να τους υπογράψει ….αυτόγραφα! Στην αρχή ένοιωσε έκπληξη. Τελικά τους έκανε το  χατίρι αφού πρυτάνευσε η εξής σκέψη : Σε μια κοινωνία που οι νέοι θαυμάζουν κατά κόρον τηλεοπτικά είδωλα και διάφορους ράπερ, μήπως  είναι σημάδι υγείας ο θαυμασμός τους και σε κάποιους ανθρώπους που γοητεύουν με τον λόγο  και την παρουσία τους;   

Συγγραφέας: 
avalesis