Ένας γιατρός μεταξύ μας …

@@ Τα μυστικά του ιατρικού επαγγέλματος , αλλά και τα βασικά σύνεργα ενός γιατρού πρωτοβάθμιας φροντίδας, γνώρισαν σήμερα μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας μέσα από μια δίωρη βιωματική δράση. Την παρουσίαση έκανε ο γιατρός Νίκος Χρυσαφίδης , που καλύπτει το αγροτικό ιατρείο της Θερμής τρεις φορές την εβδομάδα και η σχολική μας νοσηλεύτρια Ιωάννα Χρονοπούλου.

@@ Οι μαθητές φόρεσαν την άσπρη μπλούζα του γιατρού και με τη βοήθεια των δύο παρουσιαστών ακροάστηκαν τους συμμαθητές τους, τους πήραν την πίεση, έμαθαν τι είναι το γλωσσοπίεστρο, που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να δουν τις αμυγδαλές μας και τη συσκευή που βάζουμε στο δάχτυλό μας για να διαπιστώσουμε τους σφυγμούς και το οξυγόνο που λαμβάνει ο οργανισμός μας.

@@ Ήταν ένα πολύ γόνιμο δίωρο κατά το οποίο οι ερωτήσεις των μαθητών έπεσαν βροχή και οι απαντήσεις που τους δόθηκαν ήταν πολύ κατατοπιστικές για τις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού , τον τρόπο που αμύνεται στα μικρόβιο, τη σημασία των εμβολίων, το πώς έρχονται στον κόσμο τα παιδιά, το πώς μας προστατεύουν τα εμβόλια κ.λ.π.

@@ Ευχαριστούμε θερμά τους δύο ομιλητές για τα όσα μας παρουσίασαν, την κατανόησή τους και την υπομονή τους , να φωτίσουν όλες τις απορίες των μαθητών.

Συγγραφέας: 
avalesis