Τα σκουπίδια μου κοιτώ και προσέχω τι πετώ...

Οι μαθητές του Α2 μαζί με τις δασκάλες τους: Σταματίνα Περάκη και Κατερίνα Τσιαλού τραγουδούν για τα σκουπίδια!!!

Τι είναι σκουπίδια άραγε; Ό, τι δεν χρειάζομαι πια και το πετώ ή ό,τι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά; Στην τάξη μας "τα σκουπίδια" έχουν άλλη αξία και σίγουρα άλλη ματιά. Αυτό που για κάποιους είναι ένα σκουπίδι για μας είναι μια πολύ καλή αφορμή για παιχνίδι και κατασκευές. 

Έτσι λοιπόν, συγκεντρώσαμε υλικά που βρήκαμε σπίτι μας, αλλά και κούτες από το ίδιο μας το σχολείο, και τους δώσαμε μια άλλη μορφή. Βάψαμε τα ρολά υγείας με 4 βασικά χρώματα, κόψαμε κούτες και σχεδιάσαμε επάνω τους κύκλους χρωματιστούς. Δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι που καλλιεργεί τη συγκέντρωση, την ταχύτητα, την ισορροπία και φυσικά τη διασκέδαση, αφού σκοπός του παιχνιδιού είναι η τελειοποίηση του πύργου, όπως θα δείτε παρακάτω. 

Φυσικά, φτιάξαμε και χριστουγεννιάτικες κατασκευές εφόσον ήταν περίοδος Χριστουγέννων και τι πιο όμορφο και δημιουργικό από ένα δέντρο και ένα καράβι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. 

Η αξιοποίηση όμως των "σκουπιδιών" για κάποιους δεν σταματάει εδώ! Μαθητές εμπνευσμένοι από όλα όσα κάναμε μαζί στην τάξη, έφτιαξαν στο σπίτι τους παιχνίδια με υλικά που θα πετούσαν πολύ εύκολα. Παράδειγμα υπέροχο είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι, το λεγόμενο ποδοσφαιράκι, το οποίο έγινε από κουτί παπουτσιών και μανταλάκια. 

Τέλος, μελοποιήσαμε με τη βοήθεια της κυρίας Κατερίνας Τσιαλού, μουσικό του σχολείου μας, ένα ποιηματάκι που γράψαμε με τα παιδιά για τα σκουπίδια!!!

Συγγραφέας: 
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΠΕΡΑΚΗ