11o Γυμνάσιο Ηρακλείου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

23.6.2021

Η σχολική μονάδα συμμετείχε σε υψηλό ποσοστό (Διεύθυνση, εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες) στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational technologies/ Αυτοαξιολόγηση για την αποτελεσματική μάθηση με την ενίσχυση της χρήσης καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνολογιών) χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό εργαλείο αυτοαξιολόγησης της Ευρωπαίκής Επιτροπής SELFIE  για την ψηφιακή ικανότητα, που θα μας βοηθήσει  να αξιολογήσουμε πώς χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές τεχνολογίες για καινοτόμο και αποτελε

23.6.2021

Χρήση του εργαλείου αυτοαξιολόγησης Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο:« Πόσο συμπεριληπτικό είναι το σχολείο σας;»  σχετικά με την ένταξη μέσα και γύρω από τα σχολεία που υποβλήθηκε στις 20.5.21 από τη Διευθύντρια του σχολείου (European Tooklit for schools) και λήψη εξατομικευμένης έκθεσης με σκοπό τη βελτίωση της συμπεριληπτικότητας στο σχολείο μας. Το εργαλείο αυτό προτείνει ορισμένους πόρους της εργαλειοθήκης που παρέχουν παραδείγματα καλών πρακτικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης. που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή μας.

22.6.2021

Συμμετοχή του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου στην έρευνα συλλογής δεδομένων, με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  IMMERSE με θέμα τη χαρτογράφηση της ένταξης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών.  Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργήσει μια μεθοδολογία αξιολόγησης της ένταξης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη.

22.6.2021

Υλοποίηση eTwinning project με τίτλο “Young citizens for a sustainable world” (Ιανουάριο –Ιούνιο)  με τα σχολεία  ICC Asola, Italy , Incirlibahce Secondary School Instanbul, Turkey, 11o Γυμνάσιο Ηρακλείου Irakleio, Kritis, Greece

21.6.2021

Η μαθήττρια της Γ' γυμνασίου Σοράγια Τζαφάρι συμμετείχε στο μαθητικό διαγωνισμό Chaniartoon School Awards 2021 που διοργανώθηκε από το Chaniartoon International comic and animation festival. Η κατηγορία στην οποία συμμετέχει έχει τίτλο: «Μια κραυγή για την Ειρήνη». Η συμμετοχή της μαθήτριας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού εικαστικών του σχολείου μας, κ. Χρηστάκη Κλειούς.

15.6.2021

 Το σχολείο μας το τρέχoν σχολικό έτος 2020-2021 υλοποίησε το πρόγραμμα Crocus σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Μπακαλάρου Χριστίνα. Το Πρόγραμμα Crocus είναι μια ιρλανδική πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει επί του παρόντος αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία (HETI) παρέχει κίτρινους βολβούς κρόκων για να φυτευτούν το φθινόπωρο εις μνήμη των ενάμιση εκατομμυρίων Εβραιόπουλων τα οποία χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα και των χιλιάδων άλλων παιδιών τα οποία ήταν θύματα των ναζιστικών θηριωδιών.

10.6.2021

Οι eTwinners από το έργο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ» δημιούργησαν ένα  βιβλίο συνταγών με οικολογικά προιόντα από τον βοτανικό κήπο του σχολείου και προσκάλεσαν τα εταιρικά σχολεία του που συμμετέχουν στο έργο να προετοιμάσουν τη συνταγή που τους αρέσει. Οι Έλληνες μαθητές προτείνουν μια αρχαία συνταγή για περιποίηση & φροντίδα του δέρματος! Η κηραλοιφή είναι μια κρέμα, κατασκευασμένη από δύο μόνο φυσικά συστατικά: κερί μέλισσας και ελαιόλαδο. Μπορούν να προστεθούν διάφορα έλαια για πιο εξειδικευμένη χρήση.

10.6.2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (World Ocean Day)Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (World Ocean Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1992. Θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες απ' όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Από το 2009,η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

10.6.2021

Η επιστήμη και η ισότητα των φύλων είναι και οι δύο ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των διεθνώς συμφωνημένων αναπτυξιακών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030. Τα τελευταία 15 χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να εμπνεύσει και να εμπλέξει γυναίκες και κορίτσια στην επιστήμη. Ωστόσο, οι γυναίκες και τα κορίτσια συνεχίζουν να αποκλείονται από την πλήρη συμμετοχή τους στην επιστήμη. Ας αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Ας μην ξεχνάμε πώς οι γυναίκες συνέβαλαν στην επιστήμη και σε ακόμη περισσότερους τομείς...

10.6.2021

5 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί δημιουργικά μια κατά κοινή ομολογία δύσκολη σχολική χρονιά είναι η παρουσίαση του ψηφιακού οικολογικού περιοδικού μας με τίτλο OCEANS OF LIFE.

Σελίδες

11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1985.  Πρόκειται για ένα αστικό σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή «Καραβόλα», στο βόρειο τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης και κατά μήκος του κύριου παραλιακού δρόμου.

Το όνομα και η ιστορία του σχολείου

Όσον αφορά το όνομα του σχολείου, στην ελληνική μυθολογία, ο Τάλως ή ο Τάλων ήταν ένας τεράστιος χάλκινος γίγαντας που κατασκευάστηκε για να προστατεύει την Κρήτη από πειρατές και εισβολείς. Ο Τάλως δολοφονήθηκε όταν η μάγισσα Μήδεια τον εξαπάτησε ότι θα τον έκανε αθάνατο.

Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου θεωρείται ευρέως ως ένα σχολείο που παρέχει μια καλή ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές του. Οι μαθητές συμμετέχουν σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες μαθησιακές δραστηριότητες που συνδέονται συχνά με τη δική τους ζωή και την τοπική κοινότητα. Το σχολείο βρίσκεται σε αναπτυσσόμενη περιοχή και η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών προέρχονται από άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα.

 Τα περιβαλλοντικά προγράμματα είναι δημοφιλή στο σχολείο μας και παρέχουν σε όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες. Ο σύλλογος διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου διασφαλίζει τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση μιας σειράς περιστατικών εκφοβισμού που μπορεί να προκύψουν στο σχολικό περιβάλλον και που  θα βοηθήσουν στην αποφυγή υποτροπιών,  καθιστώντας το σχολείο ασφαλέστερο. Το προσωπικό μας επικεντρώνεται στην παροχή συμμετοχικών μαθησιακών εμπειριών με έμφαση στα υψηλά επίπεδα επιτυχίας στον τομέα της εκπαιδευσης . Στο 11ο Γυμνάσιο είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μια φιλική και φιλόξενη κοινότητα μάθησης. Έχουμε μια ενεργή κοινότητα γονέων που προεδρεύουν σε διάφορες επιτροπές, με στόχο να προσφέρουμε στους μαθητές μας την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική εμπειρία. 

Διεύθυνση: 
Μάχης Κρήτης 52
71303 Ηράκλειο Κρήτης