1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
Litter Less
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Νερό

Τα νέα του Σχολείου μας

8.7.2018

Συμβολικός καθαρισμός ακτής από τους μαθητές στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν τη φετινή σχολική χρονιά. 

 

8.7.2018

Οι μαθητές υλοποίησαν πέντε μικρές εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση των υπόλοιπων μαθητών του σχολείου. Μάλιστα, σε μία από αυτές συμμετείχαν και οι μαθητές του συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου. Οι εκδηλώσεις αυτές υλοποιήθηκαν από τις 31 Μαϊου έως και τις 7 Ιουνίου. 

8.7.2018

Οι μαθητές έγραψαν ακόμη δύο παραμύθια σχετικά με την ανακύκλωση στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν.

Η χελώνα της Αγγελίνας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι, η Αγγελίνα, που αγαπούσε πολύ τα ζώα. Μια μέρα που πήγε για μπάνιο με τη μαμά και τη φίλη της βρήκαν μια χελώνα που ανέπνεε βαριά. Τότε η Αγγελίνα φώναξε τον μπαμπά της που ήταν κτηνίατρος για να βοηθήσει τη χελωνίτσα. Πράγματι, αφού την κράτησαν για λίγες μέρες στο κτηνιατρείο, ανάρρωσε. Η καημενούλα είχε φάει μία πλαστική σακούλα. Μόλις έγινε καλά, την πήγαν στη θάλασσα.

8.7.2018

Αφού πρώτα οι μαθητές ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση και παρακολούθησαν ένα σχετικό βίντεο, έκαναν και οι ίδιοι ένα σχετικό πείραμα.

 

8.7.2018

Οι μαθητές έφτιαξαν από χαρτόνι, γκοφρέ χαρτί και ξυλάκια ψεύτικα λουλούδια. Μετά τα τοποθέτησαν σε μία γλάστρα, όπου προηγουμένως είχαν φυτέψει αληθινούς σπόρους. Άραγε, ποιες θα είναι οι αλλαγές στα σποράκια και τα ψεύτικα λουλούδια; Οι μαθητές παρατηρούν και προσπαθούν να εξηγήσουν τις διαφορές.

 

8.7.2018

Οι μαθητές έφτιαξαν τη δική τους εφημερίδα με σκοπό να ενημερώσουν τους μαθητές του σχολείου τους, αλλά και τους γονείς τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο τίτλος της εφημερίδας τους είναι «Η φυση….κή εφημερίδα» (πρόκειται για λογοπαίγνιο, γι’ αυτό γράφουν φυση…κή και όχι φυσική)

Οι μαθητές δημιούργησαν δύο τεύχη.

Οι αρθρογράφοι επί τω έργω…

8.7.2018

Οι μαθητές επικοινώνησαν με το δήμαρχο Θάσο, κ. Χατζηεμμανουήλ και του πήραν μία συνέντευξη  με θέμα την ανακύκλωση.

Ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες ερωταπαντήσεις.

• Τι είδους κάδους έχετε τοποθετήσει στη Θάσο;
Έχουμε τους πράσινους κάδους για τα κοινά σκουπίδια και τους μπλε κάδους ανακύκλωσης για αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό, λευκοσίδηρο και χαρτί. Επίσης, έχουμε τοποθετήσει και ορισμένους κώδωνες ανακύκλωσης για γυάλινα μπουκάλια.

8.7.2018

Επίσκεψη στο ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» με σκοπό την παράδοση πλαστικών καπακιών από τους μαθητές του σχολείου μας και συνομιλία με την Πρόεδρο του Δημαρωγού, κ. Αγγελική Νικήτα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν και για τα υπέροχα γλυκίσματα.

 

Ακολουθεί το μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα του Δημαρωγού στο facebook.

8.7.2018

Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το γραφείο του Δήμαρχου Θάσου, κ. Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνου με σκοπό την ενημέρωσή του όσον αφορά στις δράσεις που υλοποίησαν τη φετινή σχολική χρονιά σχετικά με την ανακύκλωση. Οι μαθητές ανέφεραν τις δραστηριότητές τους και χάρισαν στον κ. Χατζηεμμανουήλ μία κατασκευή με πλαστικά καπάκια που έφτιαξαν. Επίσης, του παρέδωσαν τα δύο τεύχη της εφημερίδας τους και το παραμύθι τους «Οι δυο φίλοι και η ανακύκλωση». Τέλος, υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο συνεργασίας!!!

 

26.4.2018

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την ανακύκλωση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Θάσου, κ. Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνος και η κ. Ραφαήλ Ειρήνη, ΤΕ Αρχιτέκτων Τοπίου, Τμήμα Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας, Υπεύθυνη Ανακύκλωσης Δήμου Θάσου. Μετά από την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ακολούθησε συζήτηση και οι μαθητές συμμετείχαν σε κάποιες βιωματικές δραστηριότητες. Στο τέλος, οι μαθητές προμηθεύτηκαν από μία σακούλα ανακύκλωσης και από έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Πιέρ Ντε Βαμπέζ 1
64004 Θάσος