Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων , 04/10/2024 - 13:17

Οι μαθητές της Ε1 τάξης  ανέλαβαν δράση.

Το παρτέρι που  φυτέψαμε   πέρσι το δεντράκι μας καθαρίστηκε  και

οι γλάστρες της αυλής μας   γέμισαν ανθισμένα χρυσάνθεμα.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, 04/10/2024 - 10:20

Για τη σχολική χρονιά 2024-2025 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Κοζάνης θα συμμετέχει στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων με τίτλο προγράμματος:  Το δέντρο της Αειφορίας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες θα ασχοληθούν  με τα παρακάτω  θέματα:

Αειφόρο Σχολείο

Θάλασσες και Ακτές

Ποιότητα ζωής (υγιεινή-διατροφή)

Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Νατάσα Μάγκου

γυμνάστρια

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Βενετσάνου Ιωάννα, 04/10/2024 - 10:20

Η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού έφτασε και στο νηπιαγωγείο μας, και η χαρά ήταν στο ζενίθ! Ήταν μια μέρα γεμάτη παιχνίδια, γέλια και αθλητικές περιπέτειες! Όλοι ήρθαμε ντυμένοι με τα πιο άνετα ρούχα μας, έτοιμοι να τρέξουμε και να διασκεδάσουμε! 
Αφήσαμε για λίγο τα μαθήματα και ξεκινήσαμε τα αθλήματα! Στο τέλος βραβευθήκαμε όλοι με ένα μετάλλιο για την επιμονή και το θάρρος που έδειξαν στις δραστηριότητες!

Απολαύστε μερικά στιγμιότυπα!!

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 04/10/2024 - 10:19

@ Έφτασε χθες στο σχολείο μας ο απινιδωτής, που μας δωρήθηκε από την οργάνωση kidssavelives, ως επιβράβευση της συμμετοχής μας από πέρυσι στο ομώνυμο πρόγραμμα.

@ Σήμερα ανοίχτηκαν τα κουτιά από τον γυμναστή του σχολείου που έχει πιστοποιηθεί σαν διασώστης στο εν λόγω πρόγραμμα.

@ Μαθητές και εκπαιδευτικοί φωτογραφήθηκαν με τα εξαρτήματά του, που θα τοποθετηθούν από στελέχη της εταιρείας στην εξωτερική πλευρά του σχολείου το επόμενο διάστημα.

ΕΕΕΕΚ ΓΕΝΙΣΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, 04/10/2024 - 10:19

Στο ΕΕΕΕΚ Γενισέας στην Ξάνθη, οι μαθητές ξεκίνησαν να καθαρίζουν την αυλή από τα ξερά φύλλα και από σκουπίδια, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες για να την πρασινίσουν. Σταδιακά θα εγκατασταθούν διάφορα φυτά που εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα θα συμβάλουν και στην μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου μας.  

Νηπιαγωγείο Λακκώματος, 04/10/2024 - 10:20

Το Φθινόπωρο έφτασε!!! Ποικιλία λαχανικών θα ξυπνήσουν μέσα από το έδαφος. Έτσι και μεις αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον δικό μας λαχανόκηπο στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας. Γονείς και νήπια ανέλαβαν δράση, με πολύ μεράκι και με την ελπίδα ότι το μεσημεριανό στο Νηπιαγωγείο μας, αλλά και στο σπίτι μας, θα εμπλουτιστεί με τα δικά μας λαχανικά, αγνά, χωρίς λιπάσματα και ψεκασμούς. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες ανέλαβαν να καταγράφουν τα στάδια εξέλιξης των φυτών μας και την περιποίηση τους.

7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων , 04/10/2024 - 10:20
Νέα παραγωγή

Ξεκίνησαν σήμερα οι επισκέψεις στον σχολικό κήπο του Δήμου Αμπελοκήπων, όπου και έχουμε ξεχωριστό κομμάτι υιοθετημένο από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Πρώτη ενασχόληση με τον κήπο από το Στ1 με την κ. Ελένη! Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ! Εκεί ήταν και ο κ. Ρίζος, για να κάνει στα παιδιά μια σχετική παρουσίαση, συνεχίζοντας έτσι την πολύ σημαντική μας συνεργασία με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων.

3ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων , 04/10/2024 - 10:18

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Σχολική Αυλή - Υπαίθριες Τάξεις" , ασχοληθήκαμε με το πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας "Η άγρια ζωή της σχολικής μας αυλής" . 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του σχολείου μας. 

https://blogs.sch.gr/3nipaganarg/2024/09/18/paroysiasi-perivallontikoy-p...

 

8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Σκεπάρνης”, 04/10/2024 - 10:18

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων πήραν μέρος σε ένα διασκεδαστικό αλλά και εκπαιδευτικό παιχνίδι διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών. Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού έπρεπε να ξεχωρίσουν το κάθε αντικείμενο (χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό) και να το ρίξουν στον αντίστοιχο κάδο!

ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ! 

ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ!

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά Θυμιανών Χίου, 04/10/2024 - 10:19
καθαρισμός παραλίας

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας με τους δασκάλους τους κ. Αντώνη Γκιούλη, κ. Κοσμά Μανέ και κ. Ασπασία Ματθαίου πραγματοποίησαν βιωματική δράση εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας του Μέγα Λιμνιώνα σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Καθαρισμού Θαλασσών International Coastal Cleanup 2024 του διεθνούς οργανισμού Ocean Conservancy.

32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 04/10/2024 - 10:17

H Μαμαγαία είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση με αποστολή την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής στις πόλεις, του κοινωνικού και του αστικού περιβάλλοντος. Μέσα από τρέχουσες και καινοτόμες προσεγγίσεις, η Μαμαγαία σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ικανές να αλλάξουν την καθημερινή ζωή των πόλεων και των γειτονιών. Στοχεύει στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην ενίσχυση των κοινοτήτων και στα ανθρώπινα δίκτυα.

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 04/10/2024 - 10:17

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, συμμετείχαν στη βιωματική δράση "Μετακινούμαι Βιώσιμα". Οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν μια σύντομη ενημέρωση για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και πιο προσβάσιμες για όλους.

Δημοτικό Σχολείο Γερακινής Καλυβών, 04/10/2024 - 10:17

Οι περσινές ελιές μπορούν να γίνουν ένα νοστιμότατο και υγιεινό άλειμμα. Το μόνο βαρετό σημείο είναι η εκπυρήνωση των ελιών. Λίγα υλικά, λαδάκι, ρίγανη, σάρκα ελιάς (εμείς βάλαμε πράσινες Χαλκιδικής και μαύρες Καλαμών) και λίγα καρύδια στο μπλέντερ για λίγο. Οι καλεσμένοι μας πάντως από το πρόγραμμα Erasmus την τίμησαν δεόντως.

Δημοτικό Σχολείο Γερακινής Καλυβών, 04/10/2024 - 10:17

Η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 γιορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας μεταφέρθηκαν στο  Γήπεδο Καλυβών Ανδρέας Καλατζής όπου δόθηκε έμφαση:

στην οργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων για την ενθάρρυνση της συνεργασίας και κοινωνικοποίησης,- στη διασκέδαση των μαθητών/μαθητριών ώστε να αγαπήσουν την άσκηση και να την ενσωματώσουν στην καθημερινή ζωή τους,

Δημοτικό Σχολείο Γερακινής Καλυβών, 04/10/2024 - 10:16

Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία YOU IN EUROPE στα πλαίσια του προγράμματος HIGH PRIORITIES του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου υλοποιεί το σχέδιο Well done Well being.Το σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν 20 εθελοντές από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Σλοβακία έχει στόχο την πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Σήμερα είχαμε την τιμή όλοι αυτοί οι εθελοντές να επισκεφτούν το σχολείο μας. Δάσκαλοι και μαθητές τους υποδεχτήκαμε εγκάρδια.

Δημοτικό Σχολείο Γερακινής Καλυβών, 04/10/2024 - 10:16

Πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε η ενασχόληση των μαθητών του σχολείου μας με τον καλλωπισμό των παρτεριών. Μικροί και μεγάλοι υποσχεθήκαμε να τα φροντίζουμε και να τα

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 30/09/2024 - 09:03

@ Την Ημέρα Αθλητισμού γιόρτασε χθες το σχολείο μας με αθλοπαιδιές στο γήπεδο της Θερμής. Στόχος του εορτασμού, που γίνεται κάθε χρόνο, είναι να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης για την υγεία.

@@ Όλα τα παιδιά έκαναν ασκήσεις και έπαιξαν με την ψυχή τους κάνοντας ένα διάλειμμα από το πρόγραμμα των μαθημάτων. Εκτός από τον γυμναστή μας Στ.Χ#σταματίου, στο γήπεδο παραβρέθηκε (ύστερα από πρόσκλησή μας) και ο προπονητής του Αίγειρου Άκης Τσούρος.

Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου, 30/09/2024 - 09:02

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, τo έργο  Food for Thought βραβεύτηκε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του προγράμματος e–Twinning με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label). To έργο υλοποιήθηκε στην αγλλική γλώσσα από τους μαθητές της Γ’τάξης του σχολείου μας σε συνεργασία με Γάλλους, Ιταλούς και Τούρκους συμμαθητές τους, κατά το σχολικό έτος 2023-2024 .

Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου, 30/09/2024 - 09:01

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024, οι μαθητές-τριες του σχολείου μας προχώρησαν σε εκλογές για την ανάδειξη του νέου 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου για το σχολικό έτος 2024-2025. Αρχικά, ενημερώθηκαν από  τη διευθύντρια του σχολείου, κα Ευδοξία Ισηδωρίδου, για τις μαθητικές κοινότητες ως παιδαγωγικό θεσμό, στενά συνδεδεμένο με την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας στο σχολείο.

Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου, 30/09/2024 - 09:01

Στο πλαίσιο του Σχεδίο Δράσης με τίτλο: “Χτίζοντας το Μέλλον: Ενδυναμώνοντας τους Μαθητές μέσω Καινοτόμων Πρακτικών” στον Άξονα 1: Διδασκαλία, μάθηση, αξιολόγηση, το σχολείο μας υλοποιεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ένα ευρωπαϊκό αγγλόφωνο πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: “E.L.F : Eco-friendly Lifestyle for Food & Fashion”. Το έργο προωθεί τη βιώσιμη ζωή εστιάζοντας στη μόδα που είναι φιλική προς το περιβάλλον, τα τοπικά τρόφιμα και την περιβαλλοντική ευεξία. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τις κοινότητες και να ενθαρρύνει βιώσιμες πρακτικές.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων