Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου, 15/10/2024 - 09:47

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι η εμβληματική εκστρατεία της Επιτροπής για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και ενθαρρύνει την αλλαγή της συμπεριφοράς των πολιτών, υπέρ της ενεργού κινητικότητας, των δημόσιων μεταφορών και άλλων καθαρών και έξυπνων λύσεων μεταφορών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Τυχερού, συμμετείχαν στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και επέλεξαν βιώσιμους τρόπους για τη μετακίνησή τους προς και από το σχολείο, αξιοποιώντας τα ποδήλατά τους.

 

Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια

Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου, 15/10/2024 - 09:41

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών [26 Σεπτεμβρίου 2024] είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει ως στόχους να προωθήσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε όλες τις ηλικίες, να υπογραμμίσει την αξία της γλωσσικής ποικιλομορφίας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και να ενθαρρύνει τη διαπολιτισμική κατανόηση και τη συνεργασία.

5ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, 15/10/2024 - 09:40

Καθαρίσαμε την αυλή μας από τα φύλλα , τα χόρτα και τα κλαδιά . Με τα υλικά που μαζέψαμε κάναμε ένα ομαδικό κολλάζ

5ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, 15/10/2024 - 09:40

Το καλοκαίρι παρόλο που φροντίζαμε τον κήπο μας οι Νηπιαγωγοί του σχολείου ,ερχόταν όταν λείπαμε πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που είναι δίπλα μας και χωρίς να τους το  ζητήσουμε πότιζαν τα φυτά μας ,κλάδευαν τα δέντρα μας ,και φρόντιζαν την αυλή μας . Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους  

Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών "Κωνσταντίνος Καραμανλής", 14/10/2024 - 14:48
κομποστοποίηση

Οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης, (2023-2024) με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Αθανασοπούλου Μαρία, ανέλαβαν να ενημερώσουν όλα τα παιδιά του σχολείου για την κομποστοποίηση και τι πρέπει να πετάνε στον κομποστοποιητή. Μοίρασαν φυλλάδια στις τάξεις και κάθε μέρα έφερναν από το σπίτι τους «σκουπίδια» δηλαδή υπολείμματα τροφών. 

Γυμνάσιο ΛΤ Κερασοχωρίου, 14/10/2024 - 11:35

Tην Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, γιορτάστηκε η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές του Γ/σιου με Λ.Τ. Κερασοχωρίου συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, υλοποίησαν αθλητικές δράσεις και ομαδικά παιχνίδια με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», αναδεικνύοντας τα οφέλη και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Γυμνάσιο ΛΤ Κερασοχωρίου, 14/10/2024 - 11:35

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κερασοχωρίου από τους μαθητές και την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Παπαθανασίου Ανδρομάχη, μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες που ώθησαν τους μαθητές σε ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας.

Κατά την διάρκεια των δράσεων, οι Β’ και Γ’ τάξεις του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν σε άλλες χώρες» μέσα από εικόνες, ηχητικά αποσπάσματα και άλλο αυθεντικό υλικό και να γνωρίσουν τα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 14/10/2024 - 08:53

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών και της ενότητας της Ενέργειας που υλοποιεί το σχολείο μας στο Eco Schools (Οικολογικά Σχολεία - Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δ2  κατασκεύασαν με απλά υλικά ανεμοδείκτες. Προηγήθηκε συζήτηση για τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, καθώς και για τη φορά του ανέμου, τη δύναμή του και τους τρόπους που αξιοποιείται στην ιστιοπλοΐα που βλέπουν τα παιδιά στο λιμάνι της πόλης μας.

8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Σκεπάρνης”, 14/10/2024 - 11:36

Ένα όμορφο και ταυτόχρονα διασκεδαστικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου μας. Κατασκευάσαμε μία μπάλα από χαρτί και προσπαθούσε κάθε μαθητής/τρια να πετύχει να το ρίξει μέσα από μικρή απόσταση στον κάδο ανακύκλωσης. 

Ο αγώνας έγινε μεταξύ των τεσσάρων τμημάτων της ΣΤ και Ε τάξης! Για την ιστορία νικητές ήταν οι μαθητές/τριες του Ε1!

"ΑΝΑΚΥΚΛΩ, ΜΕΙΩΝΩ ΤΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΑ, ΣΩΖΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ"

8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Σκεπάρνης”, 14/10/2024 - 08:52

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας έγινε η πρώτη συγκρότηση της περιβαλλοντικής επιτροπής αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες κυρίως των μεγάλων τάξεων. Έγινε ένας πρώτος διάλογος για την υλοποίηση των σχεδίων δράσης και ορίστηκαν ομάδες μαθητών που θα αναλάβουν την ευθύνη των ενεργειών καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, 14/10/2024 - 08:52

Πέρυσι ξεκινήσαμε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός 'Οικολογικού Σχολείου" στο σχολείο μας με τη συγκρότηση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής.

Έτσι φέτος συνεχίζουμε δυναμικά και με όρεξη για δεύτερη χρονιά. Με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και του διευθυντή της σχολικής μονάδας, ξεκινάει η δράση!

Το θέμα μας φέτος "Το νερό"!

Η κάθε τάξη εξέλεξε μέσω ψηφοφορίας δύο νέους μαθητές για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τέλος, ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης φετινής περιβαλλοντικής συνάντησης.

7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων , 11/10/2024 - 12:58
Τελευταίες ...φτυαριές.

Ένα ακόμη παρτέρι του σχολείου μας, που για χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο,  γέμισε λουλούδια με τη συνδρομή των μαθητών της Ε1 τάξης και  τη στήριξη του συλλόγου γονέων.

1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 11/10/2024 - 12:57

Μια "ανοικτή" μέρα σε eco-χωριό για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του σχολείου μας .

1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, 11/10/2024 - 12:58

Σήμερα στο σχολείο μας μέρα "Ανακύκλωσης" διοργανώθηκε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση από την εταιρεία https://fotokiklosi.gr/ για την ενημέρωση των μαθητών στο θέμα την ανακύκλωσης λαμπτήρων και μικρών ηλεκτρικών συσκευών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μια ομάδα 24 μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την αειφόρο ανάπτυξη και το σχολείο (shaping the future) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, καθώς και μαθητές της πρώτης τάξης του σχολείου (Α3) μας, συνολικά 50 άτομα.

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, 11/10/2024 - 12:56

Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει για τις 2 Νοεμβρίου 2024, ημέρα Σάββατο, να λάβει μέρος στον παγκόσμιο εθελοντικό καθαρισμό των ακτών 2024 της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA.Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Καντούνι στην περιοχή των Λιναριών του νησιού μας .Τα παιδιά θα εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό ,όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση της ένωσης.

θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό μετά το πέρας της εθελοντικής μας δράσης .

Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ", 09/10/2024 - 12:05

Έμπνευση από έργα ζωγράφων 

Δημιουργια αφίσας με τα μηνυματα μας για τη προστασία και φροντίδα τιμών ζώων  

8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Σκεπάρνης”, 11/10/2024 - 12:55

Ένα πολύ διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό παιχνίδι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Με τη βοήθεια των σχοινιών προσπαθούν τα παιδιά να τοποθετήσουν τα πλαστικά ποτήρια στη σωστή τους θέση. Ένας ακόμη λόγος να μην πετάμε ανεξέλεγκτα πλαστικά οπουδήποτε, αλλά μετά το παιχνίδι μόνο στον κάδο ανακύκλωσης. Χρειαζόμαστε μόνο πλαστικά ποτήρια και ένα λεπτό σχοινί.

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 09/10/2024 - 14:16

Τον Σεπτέμβριο δημιουργήθηκε στο σχολείο μας η Περιβαλλοντική Επιτροπή ως το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στόχου «Οικολογικό Σχολείο».

Για τη φετινή σχολική χρονιά, 2024-2025,  το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε αποφασίστηκε να είναι σχετικό με την ενέργεια και το νερό. Τις δύο αυτές ενότητες επέλεξαν τα παιδιά, καθώς θεωρήθηκαν πιο επίκαιρες και ανησυχητικές με δεδομένο το παρατεταμένο και ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι του 2024. Ο τίτλος του προγράμματος είναι : "Φεύγοντας σβήσε το φως... Και κλείσε καλά τη βρύση!".

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 10/10/2024 - 13:59

Την Ημέρα Αθλητισμού οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν ένα από τα όμορφα χωριά του τόπου μας, την Καρυά. Αναπνεύσαμε τον καθαρό αέρα, παρατηρήσαμε τα δέντρα με τους καρπούς και τις φυλλωσιές τους και περπατήσαμε σε ένα υπέροχο μονοπάτι που οδηγεί στους νερόμυλους του χωριού. Εκεί με τη βοήθεια του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Δ. Καραμούντζου που κατάγεται από την περιοχή, μάθαμε για τον τρόπο εκμετάλλευσης για την κίνηση των νερόμυλων της φυσικής ροής του νερού που διευκόλυναν την καθημερινότητα των κατοίκων μέχρι την Κατοχή.

Δημοτικό Σχολείο Δικαίων Έβρου , 15/10/2024 - 09:40

Η καινούρια σχολική χρονιά μας βρήκε με το θερμοκήπιο έτοιμο. Με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας προγραμμάτισαν την καλλιέργεια λαχανικών στο θερμοκήπιο. Η Ε΄ τάξη αποφασίστηκε να είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα του θερμοκηπίου, καθώς ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά είχε αρχίσει να φυτεύει διάφορα φυτά στην αυλή του σχολείου. Έτσι, τα πεμπτάκια σήκωσαν τα μανίκια και καθάρισαν από τα χόρτα τον χώρο του θερμοκηπίου.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων