Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 20/06/2024 - 15:58

 Η μαθήτρια της  Δ’ τάξης Ολυμπία Μπουλταδάκη  με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος έγραψε τους στίχους του ποιήματος «Το περιβάλλον αγαπάμε» στέλνοντας μήνυμα αγάπης για το Περιβάλλον και τονίζοντας συγχρόνως τη σημασία της Ανακύκλωσης για την προστασία του .Στη συνέχεια αφού μελοποιήθηκε το ποίημα, η χορωδία του σχολείου το παρουσίασε σε εκδήλωση παρουσίασης περιβαλλοντικού προγράμματος με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα Ανακύκλωσης.

Το περιβάλλον αγαπάμε

Γη μου εσύ καλή,

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 20/06/2024 - 15:29

Λόγω των πολλών θεματικών μας την φετινή σχολική χρονιά ο οικοκώδικάς μας ήταν μια αφίσα .Με τα παιδιά συζητήσμε και αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια αφίσα που να περιλαμβάνει όλες τις θεματικές μας .Τα παιδιά αποτύπωσαν με τις ζωγραφιές τους αυτές τις θεματικές ...

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 20/06/2024 - 15:17

...μια μέρα με την Λίλια Μπαρούτη ..(πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της πόλης μας).!!!

.. διάβασε παραμύθι στα παιδιά τους χάρισε παραμύθια..και φύτεψε φυτά μαζί τους

.την ευχαριστούμε πολύ πολύ....

Ευχαριστούμε επίσης τον Πάνο  Γκόλφη  υπάλληλο του δασρχείου μας .για την χορηγία των φυτών..

..Σας ευχαριστούμε!!!..

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 20/06/2024 - 15:13

 Τα σκηνικά μας για την καλοκαιρινή μας γιορτή ¨παραμύθια¨ φτιαγμένα από χαρτόκουτα..

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 20/06/2024 - 15:12

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου είχαμε την χαρά στο σχολείο μας να αφιερώσουμε τις ημέρες στο Περιβάλλον, έχοντας ως αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -5 Ιουνίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

https://blogs.sch.gr/1dimagnikol/2024/06/15/3157/

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 20/06/2024 - 15:12

Πριν λίγες ημέρες λάβαμε ως σχολείο τον έπαινο συμμετοχής στον Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης μπαταριών ”Μεγάλοι μικροί Κυνηγοί”, στον οποίο συμμετείχαν πολλά σχολεία της Ελλάδας.

Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες, καθώς καταφέραμε να συλλέξουμε συνολικά περίπου 93 κιλά μπαταρίες!

Και του χρόνου!

https://blogs.sch.gr/1dimagnikol/2024/06/15/epainos-symmetochis-apo-tin-afi-gia-ti-syllogi-mpatarion/

 

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 20/06/2024 - 09:37

Οι μαθητές/τριες του Δ2 ολοκλήρωσαν τη δημιουργία περιβαλλοντικών podcast.

Μπορείτε να τα ακούσετε μέσω των link.

5o Περιβαλλοντικό Podcast Erasmus+-1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου

Εξοικονόμηση ενέργειας στην κουζίνα και στο μπάνιο

https://youtu.be/mSQZe36meB8

6o Περιβαλλοντικό Podcast Erasmus+-1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου

Πράσινες μετακινήσεις

https://youtu.be/z4YY1RZPgtc

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 20/06/2024 - 09:36

Ήταν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τις προσπάθειες που έκανε το σχολείο μας ολόκληρη τη σχολική χρονιά 2023-2024, να βραβευθούμε με την 3η θέση στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” Δήμου Αγίου Νικολάου με τη συνεργασία των CRETA RECYCLING και follow green. Αξίζουν συγχαρητήρια οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί που συντόνισαν τις προσπάθειες και οι γονείς των μαθητών/τριων, οι οποίοι συνέβαλαν στην συστηματική συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Βενετσάνου Ιωάννα, 19/06/2024 - 12:39

Τα παιδιά ξεκινούν να μαζέψουν και να ξεχωρίσουν τα σκουπίδια που βρίσκονται στο άλσος της Φιλαδέλφειας. Ύστερα, τα ξεχωρίζουν και όσα ανακυκλώνονται τα τοποθετούμε στους κάδους ανακύκλωσης.

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Βενετσάνου Ιωάννα, 20/06/2024 - 09:35

Πώς το φαγητό επηρεάζει το κλίμα;

Γνωρίζατε ότι χρειάζεστε περίπου 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, την ημέρα ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής; Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, φτιάξαμε σουπλά με τροφή χρησιμοποιώντας μια πρωτεΐνη που είναι είτε φυτικής είτε χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα. Για να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι την έννοια των τροφών με φυτική βάση ή πλούσιες σε πρωτεΐνες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τα παιδιά μας δημιουργούν ένα Βιοπαντοπωλείο  έτσι ώστε να καλλιεργούν συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον.

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Βενετσάνου Ιωάννα, 19/06/2024 - 12:38

Φτιάχνουμε κεριά σόγιας με ξύλινα φυτίλια για να εξυπηρετήσουμε τον σκοπό! Tα κεριά αυτά αποτελούν ανανεώσιμο και βιώσιμο πόρο. Η σόγια είναι βιοδιασπώμενη και η καλλιέργειά της στηρίζει τους αγρότες και μειώνει την εξάρτηση από προϊόντα με βάση το πετρέλαιο. Η επιλογή κεριών σόγιας βοηθά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και προωθεί έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής.

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, 19/06/2024 - 12:32

Η ΣΤ’ τάξη 2023-24 (εκπαιδευτικός Ολυμπία Δεληγκάρη) σε συνεργασία με τη σχολική βιβλιοθήκη (εκπαιδευτικός Θεμελίνα Μαΐλλη), δοκιμάστηκαν σε ένα τολμηρό εγχείρημα, το οποίο αποσκοπούσε στη διαμόρφωση των μαθητών και μαθητριών ως ενεργών πολιτών, καλλιεργώντας την έννοια της ενεργού πολιτειότητας με έναν άκρως βιωματικό τρόπο.

4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, 18/06/2024 - 12:30

Μια χρήσιμη και όμορφη συνεργασία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο Δημοτικών Σχολείων. Κατά τη διαδικτυακή συνάντηση, οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 4ου Ηλιούπολης παρουσίασαν τη δράση:  Υιοθέτηση Δημόσιου Χώρου και Μετατροπή του σε Μαθητικό Πάρκο. Εξήγησαν στους μαθητές του σχολείου των Πετραλώνων τα βήματα που ακολούθησαν καθώς και τα αποτελέσματα που προέκυψαν για τη γειτονιά του σχολείου μας. Τέλος, τους προέτρεψαν να τολμήσουν να ομορφύνουν και τη δική τους γειτονιά!

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 18/06/2024 - 12:29

Είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στη 2η θέση, στον 3ο Σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης, που διοργάνωσε  το εθελοντικό σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό καπακιών χάρη στην προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών! 

Νηπιαγωγείο Περιγιαλίου, 18/06/2024 - 12:29

Καλοκαιρινές κατασκευές από άχρηστο υλικό και καλοκαιρινή γιορτή με θέμα την ανακύκλωση.

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 18/06/2024 - 12:28

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας με αφορμή το παραμύθι «Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω!» μαθαίνουν για την υγιεινή των δοντιών και δημιουργούν ένα σχετικό συνεργατικό παραμύθι με άλλα νηπιαγωγεία του νομού (7ο Βέροιας, 17ο Βέροιας, 1ο Μακροχωρίου) (Διάβασε το Συνεργατικό Παραμύθι) καθώς και αφίσα σχετική με την Υγιεινή των δοντιών. 

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 18/06/2024 - 12:26

Με αφορμή το πρόγραμμα ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ τα παιδιά μαθαίνουν τις επιπτώσεις που έχει ο μη υγιεινός τρόπος ζωής (ανθιγιεινή διατροφή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα κ.α.) στην υγεία τα ανθρώπου. Δημιουργούν αφίσα για την ευαισθητοποίηση των αγαπημένων τους προσώπων, γονείς και παππούδες – γιαγιάδες και παιχνίδια για την υγιεινή διατροφή.

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 18/06/2024 - 12:25

Οι μαθητές του Β1 και Β2 τμήματος του νηπιαγωγείου φαντάζονται τα πλοία του μέλλοντος που δε θα μολύνουν καθόλου την ατμόσφαιρα καθώς θα χρησιμοποιούν αντί πετρέλαιο άλλες μορφές ενέργειας, ανανεώσιμες, και θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Έτσι ζωγραφίζουν τα φανταστικά πλοία και δημιουργούν σχετικές μακέτες.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/06/2024 - 12:25

@Την λένε Ίρις και η καταγωγή της είναι από την Αλβανία και τέλειωσε την Γ΄τάξη  Μαζί με τους γονείς της και την αδερφή της τη Λάουρα, μένουν  στη Θερμή της Λέσβου. Στη περιοχή αυτή βρίσκεται το ξενοδοχείο «Δάφνις και Χλόη» όπου δουλεύουν οι γονείς της

@Στο ξενοδοχείο αυτό  έκανε πολλά χρόνια διακοπές και η Άλκη Ζέη, που την έπαιζε    στα γόνατά της και της έχει χαρίσει όλα της τα βιβλία.

@ Το ξενοδοχείο είναι έξω από την πόλη της Θερμής Για να έχουν παρέα τα δύο κορίτσια ο μπαμπάς τους αγόρασε πριν 4 χρόνια έναν γαϊδαράκο που τον βαφτίσανε Σωκράτη.

Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, 18/06/2024 - 11:58

Οι μαθητές της Δ' και Ε' δημοτικού επισκέφτηκαν μία από τις πλατείες της πόλης μας, έχοντας στη διάθεσή τους πλαστικά γάντια, σακούλες και μάσκες και την καθάρισαν τοποθετώντας τα απορρίματα στους κατάλληλους κάδους. Οι μαθητές του σχολείου μας υπήρξαν υπόδειγμα πολιτών και έδωσαν το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες τους.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων