Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας , 04/07/2024 - 14:36

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 10.30 έως 12.30, παρευρεθήκαμε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
στην πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε για  την απονομή των βραβείων του 3ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Νίκη Γουλανδρή» με τίτλο «Ένα Κοχύλι στον Βυθό».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Μουσείου. Έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και το Μουσείο άνοιξε την αγκαλιά του, στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού, με την ξενάγηση στα υπέροχα εκθέματά του!

22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας , 04/07/2024 - 12:06

Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι πλούτος και η διδασκαλία της είναι σημαντικό να γίνεται μέσα στο Σχολείο αλλά και σε συνδυασμό με ξεναγήσεις, επιμορφωτικές δράσεις και επισκέψεις σε χώρους Τέχνης και Πολιτισμού, σε Μουσεία και όπου αλλού μπορεί να συμμετέχει ο κάθε άνθρωπος με βιωματικό τρόπο.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν

 η ξενάγηση και το βιωματικό εικαστικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς στην έκθεση

 «Λάμπρος Ορφανός, Έλλη Μουρέλου Ορφανού – Η Γοητεία του Μέτρου»,  στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων,  την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και ώρες 16:00 – 19:00 μ.μ.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, 04/07/2024 - 12:05

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν στην Ημέρα Περιβάλλοντος του Δήμου Εορδαίας.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, 04/07/2024 - 12:06

Ο Δήμος Εορδαίας χάρισε στα σχολεία που συμμετείχαν στη “Ημέρα Περιβάλλοντος” λουλούδια για μεταφύτευση στους χώρους των σχολείων τους. Οι μαθητές φύτεψαν στην αυλή των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου αλλά και στην αυλή του κυρ-Γιάννη που τους μαθαίνει πως να καλλιεργούν τα φυτά, μάζεψαν κεράσια από την κερασιά και φύτεψαν τα τελευταία λουλούδια στα παρτέρια του Ειδικού Σχολείου Πτολεμαΐδας!

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, 04/07/2024 - 12:02

Μια ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία είχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής την Τρίτη 4 Ιουλίου 2024 με την εκπαιδευτικό του μαθήματος  της Πληροφορικής κα Σοφία Μπιλιούση.

Τα STEM WE DO εκπαιδευτικά πακέτα  δώρισε η STEM EDUCATION:  WIND POWER και SOLAR ENERGEE  μαζί με την δωρεάν επιμόρφωση 7 ωρών για τους  εκπαιδευτικούς  του σχολείου μας. Ευχαριστούμε θερμά για για τα ρομποτικά πακέτα  και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών!

Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο, 04/07/2024 - 12:01

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 παρευρεθήκαμε στα Education Leaders Awards 2024.

Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε το βραβείο μας στην κατηγορία «Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης & Κλιματική Αλλαγή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με τίτλο ενός συνολικού προγράμματος δράσεων:

~ «H Bιο..λογική ενός αειφόρου σχολείου: Καινοτόμες δράσεις για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης», με υπεύθυνη διδάσκουσα, την κυρία Στάμου Κατερίνα.

 

Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου-Δημοτικό, 04/07/2024 - 12:01

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' Δημοτικού ακολούθησαν τη διαδρομή της ανακύκλωσης, ένα ταξίδι που ξεκινά από το σπίτι μας και καταλήγει στη δημιουργία νέων αντικειμένων. Αφού κατανόησαν τα στάδια διαλογής, διαχωρισμού και επεξεργασίας των υλικών, απεικόνισαν με τη βοήθεια του εξοπλισμού BricQ Motion το δικό τους εργοστάσιο ανακύκλωσης.

1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, 04/07/2024 - 12:01

Τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων  συμμετείχαν και φέτος με κέφι και ενθουσιασμό σε όλες τις δράσεις που διοργανώθηκαν με οδηγό τον νέο Οικοκώδικα που δημιούργησαν. Ο νεος Οικοκώδικας βασίστηκε στον περσινό, εμπλουτίστηκε όμως με νέες ιδέες και νέα εμφάνιση. 

Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου-Δημοτικό, 04/07/2024 - 12:01

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' Δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος της Ρομποτικής μίλησαν για την Ανακύκλωση. Αφού συζήτησαν τα υλικά που ανακυκλώνονται, έφτιαξαν στην εφαρμογή Scratch Jr ένα παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να γίνει διαχωρισμός των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη. Μετά την ολοκλήρωσή του, ο ένας έπαιξε το παιχνίδι του άλλου και συζήτησαν όλοι μαζί όσα έμαθαν. 

4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, 04/07/2024 - 12:00

2η Έρευνα Κατανάλωσης Ενέργειας της σχολικής μονάδας

Η φετινή μας έρευνα "Εξοικονομώ, eco-νομώ, την ενέργεια μετρώ" μας έδωσε νέα σημαντικά στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να τα συγκρίνουμε με τα στοιχεία της περσινής μας έρευνας (Σχολικό Έτος 2022-2023) και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 03/07/2024 - 13:31

Ολοκληρώνεται για φέτος ο εξωραϊσμός της σχολικής αυλής του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο της Δράσης «Οικολογικά Σχολεία», στην οποία συμμετέχει η σχολική μονάδα. Μανόλιες στολίζουν πλέον τον κήπο του γυμνασίου, ευγενική προσφορά της Γεωτεχνικής Βόλου και του γεωπόνου κ. Κουντουρά Δωρόθεου.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 03/07/2024 - 12:59

Στα πλαίσια του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" ο φετινός μας ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ 2023-2024 συμβολίζεται με την δημιουργία του εικαστικού του σχολείου μας κ. Θεοφανόπουλου-Κασσαβέτη Άγγελου με την βοήθεια των μαθητών/τριών μας.

Επιπλέον οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έθεσαν τους κανόνες του προγράμματος μέσα από τους οποίους εμπνεύστηκαν τα συνθήματά μας!

Ολοι μαζί για ένα βιώσιμο αύριο!!!

Επαναχρησιμοποιουμε - Μειώνουμε το αποτύπωμα άνθρακα!!!

4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, 03/07/2024 - 12:56
Η καλοκαιρινή σοδειά του 4ου Ηλιούπολης

Ήρθε η ώρα για την δεύτερη σοδειά από το σχολικό περιβόλι του σχολείου μας! Μετά τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμύδια του Μαρτίου, οι πρώτες ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες του Ιουνίου είναι γεγονός! 

Τα λαχανικά μας είναι βιολογικά αφού χρησιμοποιήσαμε το κομπόστ που ετοίμαζαν οι μαθητές όλο τον χειμώνα, δεν ταξίδεψαν από μακρυά οπότε δεν έχουν ανθρακικό αποτύπωμα και όλα αυτά τα έκαναν ακόμη πιο νόστιμα!

22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας , 03/07/2024 - 12:50

Στο 22º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, το σχολικό έτος 2023-2024 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, την περίοδο του Πάσχα υλοποιήθηκαν εξαιρετικές δράσεις και ξεχωριστή θέση είχε το Πασχαλινό παζάρι μας, στο χώρο του Σχολείου! Οι εικαστικές δημιουργίες των παιδιών, με ανακυκλώσιμα υλικά παρουσιάστηκαν σε έκθεση ανοιχτή για το κοινό. Έγινε σύνδεση της διδασκαλίας των Εικαστικών Τεχνών με άλλα γνωστικά αντικείμενα, τα Θρησκευτικά την γλώσσα, θέματα Περιβαλλοντικά και Αειφόρου ανάπτυξης.

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 03/07/2024 - 12:09

Η ιδιότητα του πολίτη ενισχύθηκε από την εξής δράση: μαθητές από την Ε΄ Δημοτικού συμμετείχαν στο 1ο φεστιβάλ ρητορικής για δημοτικά σχολεία στα Χανιά το Μάιο. Η προετοιμασία των μαθητών είχε ενταχθεί στη διδασκαλία των μαθημάτων μέσω παιγνιωδών δραστηριοτήτων, καθώς στόχος ήταν η καλλιέργεια της σκέψης, των επιχειρημάτων και του προφορικού λόγου γενικά. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές απέκτησαν  πιο ενεργό και κριτικό ρόλο στο λόγο τους και  τους ενισχύει να γίνουν ενεργοί πολίτες.

 

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 03/07/2024 - 12:07

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και  της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη της υπαίθριας εκπαίδευσης  τα τμήματα της Δ τάξης περπάτησαν μέχρι το κοντινο δασάκι και με μια ψηφιακή εφαρμογή διερεύνησαν και γνώρισαν τον πλούτο της τοπικής χλωρίδας και τη σημασία του για οικολογική ισορροπία. Τα τμηματα της Γ’ τάξης παρακολούθησαν το μάθημα σε εξωτερικούς χώρους (στον Δημοτικο Κήπο) ενώ η Β’ τάξη με τις οδηγίες της εκπαιδευτικού των Εικαστικών δημιούργησαν στο πάρκο πίνακες με υλικά που βρήκαν καθώς περπατούσαν.

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 03/07/2024 - 12:07

Το σχολείο συμμετέχει στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Δήμου "Αλλάζω συνήθειες, σώζω τον πλανήτη", το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας πάνω στα θέματα της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων με την εφαρμογή της διαλογής και της επαναχρησιμοποίησης, Σε συνέχεια του προγράμματος, τα παιδιά της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον ΧΥΤΑ Αμαρίου στο πλαίσιο προγράμματος του Δήμου Ρεθύμνης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαλογή των σκουπιδιών.

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 03/07/2024 - 12:06

Το θεατρικό “Ο κύκλος και η περιπέτεια του νερού - Η συνεργασία σώζει τη Γη” παρουσίασε το  τμήμα Δ2. Η παράσταση έγινε στις 12-06-2024 παρουσία των μαθητών του σχολείου με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Επιπροσθέτως, τμήματα του σχολείου συμμετείχαν σε εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με φορείς του Δήμου Ρεθύμνου.

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 03/07/2024 - 12:06

Με βασικό στόχο την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της ικανότητας αναγνώρισης των συναισθημάτων, οι δράσεις που διοργανώθηκαν από τις 4 έως και τις 8 Μαρτίου  οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες και παιχνίδια τα οποία εστίασαν στην κατανόηση και την ανάπτυξη των προσωπικών ορίων, ενθάρρυναν την ενεργή ακρόαση και προέτρεψαν τα παιδιά να κατανοήσουν τον τρόπο που διαχείριζονται τις καθημερινές διαφωνίες ώστε να μαθουν να εκφράζουν ανοιχτά και θετικά τα συναισθήματά τους, προσφέροντας ταυτόχρονα υποστήριξη στους συμμαθητές τους και να αντιμετωπίζουν τις

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 02/07/2024 - 10:44

Με αφορμή την 3η  Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις που διοργανώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης με στόχο οι μαθητές να προσεγγίσουν αδρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο άτομο με αναπηρία και μέσα από αυτές να συνειδητοποιήσουν ότι οι άνθρωποι έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους να κάνουν πράγματα και να αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων